Ezt a cikket 2023. 03. 31 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

LiteraTúra 2.

könyvekből formált olvasó emberLiteraTúra címmel irodalmi, kulturális, közéleti beszélgetéssorozat a zuglói Bosnyák utcai Könyvtárban (1145 Budapest, Bosnyák utca 1/a) minden hónap utolsó csütörtökén 17.30 órától.

A moderátor Diószegi Endre, az Ady Endre Gimnázium tanára.

Egy-egy alkalommal olyan irodalmi műveket szánunk kiindulási pontnak, amelyek jelentésrétegei nagyobb összefüggésben is üzeneteket küldenek a mai olvasóknak. Célunk olyan beszélgetőtér kialakítása, amelyben az érdeklődők számára fontos és érdekes kérdések kerülnek terítékre.

A második alkalom: 2023. március 30. 17.30 - A város és a vidék arca a századvég irodalmában

A beszélgetéshez Mikszáth Kálmán: Bede Anna tartozása és Krúdy Gyula: Utolsó szivar az Arabs Szürkénél című elbeszélése lesz a kiindulópont. A szöveg elérhető a könyvtárban és az EPA adatbázisában: Mikszáth / Krúdy

Minden érdeklődőt szeretettel és szívesen látunk!

Diószegi Endre (Dió) és a Bosnyák utcai Könyvtár

 

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a fszek1402@fszek.hu címen, vagy a (06-1) 383-0197-es telefonszámon lehetséges.

A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.

A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Fotó: André-joseph Martins de Barros - The librarian (André-joseph Martins de Barros | Facebook)