Széljegyzet

Irodalomterápiás önismereti foglalkozások

Szeretsz olvasni?
Szívesen dolgoznál az önismereteden szövegeken keresztül? Ha
igen, várunk a Karinthy Frigyes Könyvtár irodalomterápiás önismereti foglalkozásain!

Mi az irodalomterápia?
Az irodalomterápia egy csoportos önismereti módszer, ami irodalmi szövegek felhasználásával támogatja az önismeretet és a személyiségfejlődést. Formáját tekintve körben ülünk és beszélgetünk. Szövegekről - ami lehet vers, novella, dalszöveg, kisregény, nagyregény, vagy a saját írásaink - és magunkról. Az alkalmaknak nem az irodalmi elemzés a célja, hanem a szövegek által önmagunk jobb megismerése, a
ránk gyakorolt hatásuk megértése.

Kik vagyunk?
Szatmári-Mező Anita és Kaderják Anita, a Pécsi Tudományegyetemen végzett irodalomterapeuták.

Kiket várunk?
Bárkit, aki nyitott az önismeretre és az irodalomra, kortól függetlenül.

Időpont: : Kéthetente hétfőnként, következő alkalom: 2024. március 18. 17:30 – 19:00 (A csoport nyitott, bármelyik alkalomtól lehet csatlakozni.) 

Cím: Karinthy Frigyes Könyvtár - 1117 Budapest, Karinthy Frigyes út 11.

Az alkalom kiindulási pontjaként használt szöveg: Fehér Klára: Új ruha

A részvétel feltételei:

● Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz, kötött. Kérjük az eseményt megelőző péntek estig küldj egy rövid e-mailt a szeljegyzet.irodalomterapia@gmail.com címre.

● A résztvevő kejelenti, hogy nincsen kezelést igénylő mentális betegsége, illetve amennyiben jelenleg terápiában vesz részt, a részvétel előtt mind a csoportvezetőkkel, mind pedig a terapeutával egyeztet a részvételről.

● Amennyiben nem múltál el 18 éves, a részvételhez kérünk szülői beleegyezést.

● A résztvevő elfogadja a Könyvtár hatályos járványügyi szabályait. A regisztrációhoz kapcsolódó adatkezelés tájékoztató itt olvasható.

A könyvtár által szervezett programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Plakát: FSZEK