Ezt a cikket 2023. 11. 30 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Modern sorspoétikák

Sylvia Plath és Ted Hughes a modern XX. századi költészet második felének két kiemelkedő, meghatározó alakja. Egy amerikai nő és egy angol férfi. Kettőjük kapcsolatát szenvedélyes szerelem, házasság, botrányokkal zsúfolt, öngyilkosságig vezető diszharmónia kísérte/jellemezte.

Egyikőjük a sebezhetőség modern költői képét tárja elénk, akár a mi József Attilánk. A másik pedig többféle mítoszt – többek közt a Prométheusz mítoszt – teremti újjá, önmagát szimbolikussá, mitikussá nagyítva, mint a mi Ady Endrénk.

Az esten ennek a két költőnek párhuzamos útját, egymásra hatását követhetjük végig verseik, írásaik, naplóik megismertetésével Kovács Panka, Tasnádi Bence tolmácsolásában. Közreműködik a produkció rendezője: Sopsits Árpád.

A program iránt érdeklődőket szeretettel várjuk az eseményen 2023. november 30-án, (csütörtökön) 18.30-kor.
Helyszín: Karinthy Frigyes Könyvtár, 1117 Budapest, Karinthy Frigyes út 11.
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni a fszek1106@fszek.hu e-mail címen lehet.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Az előadáson a részvétel ingyenes és létszámkorlátozott, ezért regisztráció szükséges a fszek1106@fszek.hu e-mail címen, vagy személyesen a résztvevők számának megadásával.

A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.

A könyvtár által szervezett programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó / videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. Az adatközlés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Kép forrása: FSZEK