Ezt a cikket 2024. 05. 18 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kincseink, az araukáriák – a brazil esőerdők óriásai

Kép az esőerdőről

Kincseink, az araukáriák – a brazil esőerdők óriásai

Az erdők védelméről, veszélyeztettségéről világszerte és Magyarországon sokaknak Brazília esőerdői jutnak eszébe. A Föld Napja és a Fenntarthatósági Témahét alkalmából a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és Brazília Magyarországi Nagykövetsége együttműködésében nyílik a Kincseink, az araukáriák című kiállítás a FSZEK Központi Könyvtárában.
 
A tárlatot Susan Kleebank, a Brazil Szövetségi Köztársaság Budapestre akkreditált nagykövete és Kovácsné Koreny Ágnes, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója nyitja meg.
 
Helyszín: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtár Átriuma
(Budapest VIII. Szabó Ervin tér 1., bejárat a Reviczky u. 1. felől)
 
Időpont: 2024. április 22., hétfő 17 óra.
 
A kiállítás tablóinak magyar nyelvű szövege:
 
A kiállítás angol-portugál nyelvű katalógusa:
Catalogo Araucárias 1.pdf
Catalogo Araucárias 2.pdf
Catalogo Araucárias 3.pdf
 
A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
 
Fotó: Zig Koch