Ezt a cikket 2023. 11. 30 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bécs - Budapest Tranzit: Tompa Andrea & Thomas Perle

Az Osztrák Kulturális Fórum és a Literaturhaus Wien közös sorozatának célja, hogy osztrák és magyar szerzőket kapcsoljon össze.
Ez alkalommal a sorozat a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Ötpacsirta Szalonjában (Budapest, VIII. Ötpacsirta u. 4.) talál otthonra, a vendégek Tompa Andrea és Thomas Perle lesznek.
Moderál: Lesi Zoltán
 
Időpont:
2023. november 30., csütörtök, 18 óra

A program vendégeinek és a moderátornak a fényképe

 

Tompa Andrea 1971-ben született Kolozsváron, 1990 óta Budapesten él. Szlavisztikát tanult és színikritikusként dolgozik. Harmadik könyvében, az Omertában arról ír, hogy hogyan zúzhatják szét a politikai események az ember belső függetlenségét. (Németre Terézia Mora fordította, és 2022-ben jelent meg a Suhrkamp kiadónál).
 
Thomas Perle 1987-ben Romániában született, Nürnbergben nőtt fel és jelenleg drámairóként és íróként él Bécsben. „Mentünk, mert mindenki ment“ című első prózai művében ( Wir gingen weil alle gingen, edition exil, 2018) költőien mesél alkalmazkodásról és törésekről, ellenállásról, vágyról és Románia elhagyásáról.
 
Lesi Zoltán 1982-ben született Magyarországon, jelenleg íróként és fordítóként él Bécsben.
 
A rendezvény nyelve magyar és német, konzkutív tolmácsolást biztosítunk.
A részvétel ingyenes, de regisztrációt kérünk a kktitkar@fszek.hu címen.
 
A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.
 
A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Mindenkit szeretettel várunk!

©Fotó Andrea Tompa: Péter Máté
©Fotó Thomas Perle: Michaela Stout©Fotó Zoltán Lesi: Ágnes Haraszti
 
Plakát: Osztrák Kulturális Fórum