Ezt a cikket 2022. 09. 18 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Könyvtár a palotában a kulturális örökség napján

A Kulturális Örökség Napja a Központi Könyvtárban

 

A kulturális örökség napjai rendezvénysorozathoz kapcsolódva 2022. szeptember 17-én, szombaton, 10 és 15 óra között várjuk az érdeklődőket ingyenes, vezetett épületlátogatásra a Wenckheim-palotába.

Csoportok indulása: minden egész órában, az első csoport 10 órakor, az utolsó 15 órakor indul a könyvtár aulájában található központi információs pulttól.

Valamennyi csoport létszámkerete betelt, további regisztrációt nem tudunk fogadni!

Regisztráció: a csoportok létszáma maximum 25 fő, ezért előzetes regisztráció szükséges a csoportvezetes@fszek.hu e-mail címen vagy a +36 1 411 5019-es telefonszámon. Az érvényes regisztrációról visszaigazoló e-mailt küldünk. Regisztrálni legkésőbb szeptember 15-én éjfélig lehetséges.

A regisztrációhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.
 

A programváltoztatás jogát a könyvtár a program kezdetéig fenntartja!

 

Színes fotók a Wenckheim-palotából

 

A pesti "mágnásfertály" egyik legszebb épülete, az eredetileg főúri magánrezidenciaként szolgáló Wenckheim-palota 90 éve ad otthont a főváros könyvtárának. Az 1889-ben Meinig Artúr tervei alapján épült neobarokk palotát az ezredfordulón teljes egészében restaurálták. A régi fényében tündöklő könyvtárpalotához két másik épületet is hozzákapcsoltak, így a Központi Könyvtár alapterülete a sokszorosára nőtt. Az Europa Nostra-díjjal, Építészeti Nívódíjjal kitüntetett épületegyüttes a régi és az új összhangjának különleges példája, így a főváros könyvtára a historikus hangulatot kedvelők és a korszerű szolgáltatások iránt érdeklődők körében is igen népszerű.


A kulturális örökség napjai rendezvénysorozat hivatalos logója

 

A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.