Ezt a cikket 2023. 10. 31 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

"Színeid közt a reménység" - Kiállítás megnyitó

Országos Könyvtári Napok logója hidat szimbolizáló könyvekkel

A Budapest Esély Nonprofit Kft. az Egymásra lépni tilos! című esélyegyenlőségi kampányának keretében pályázatot hirdetett, melyre képzőművészeti alkotásokat, kisfilmeket és irodalmi alkotásokat vártak. A pályázat lezárult, a pályaművek pedig a Terézvárosi Gyermekkönyvtárban kerülnek kiállításra. Az ünnepélyes megnyitóra és díjátadóra 2023. október 5. csütörtökön, 14 órakor kerül sor.

Absztrakt kép a Szabadság-hídról

A kampány célja, hogy felhívja a fővárosi lakosság figyelmét arra, hogy nyitott szemmel járjon, tegyen a diszkrimináció ellen, elsődlegesen azzal, hogy ő maga nem diszkriminál senkit. Mivel Fővárosunk idén 150 éves, arra kérték az alkotókat, hogy üzenjenek Budapestnek: mondják el, milyen városban szeretnének élni, hívják fel a figyelmet arra, amin változtatni szeretnének, elsősorban esélyegyenlőségi megközelítésben.

Számos oktatási és szociális intézmény volt a pályázók közt, és érkeztek alkotások a határon túlról is. Az alkotásokat Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Esély zsűrije értékelte. A kiállítás 2023. október 31-ig tekinthető meg a könyvtárban, nyitvatartási időben.

A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Plakát: FSZEK

 

 

Az Országos Könyvtári Napok hivatalos honlapja

IKSZ logoNKA logo