Ezt a cikket 2023. 01. 26 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Decemberi programjaink

Decemberben különböző programokkal hangolódunk együtt az ünnepekre: lesz könyvbemutató, író-olvasó találkozó, belebújhatunk Harry Potter bőrébe is, valamint karácsonyi témájú papírszínház előadást és diafilmvetítést is élvezhetünk.

December 12-én, hétfőn 17 órától egy játékos és vicces könyvbemutatót tartunk. Nagy-Németh Ágnes első könyve a Medvendel és a Szunyafesztivál nálunk kerül bemutatásra egy beszélgetés keretein belül. A beszélgetés után a könyv szereplőit akár ki is lehet színezni.

 

December 16-án, pénteken 17 órától Varázslópárbajt szervez a Magyar Mennydörgő Egyesület. A hagyományosnak mondható, idősebbeknek szervezett táborban tanult Varázslópárbaj alapján megírt szabályrendszer szerint mérhetik össze a tudásukat a bátor jelentkezők. A párbaj mellett társasjátékokkal, és kézművesfoglalkozással várjuk az érdeklődőket. A rendezvény elsősorban általános iskola 1-8. korosztályának szól, de szívesen látunk ifjabb vagy épp idősebb párbajhősöket is. Ha van, gyere talárban és hozd el a varázspálcád te is!

December 19-én, hétfőn 17 órától Varró Dániel érkezik hozzánk, hogy felolvassa E. T. A. Hoffmann Diótörőjének verses-mese átiratát. A szervezést a FabLab bonyolította le, akiknek köszönhetően a könyvtár előtti téren megelevenedtek a mese szereplői. Az installációt január 5-ig lehet megtekinteni.

December 23-án, pénteken 17 órától papírszínház előadást tervezünk a kisebbeknek, a nagyobbaknak pedig rögtön utána karácsonyi témájú diafilmvetítést. Várunk minden érdeklődőt, különösen azokat, akiknek még kell egy kis plusz a karácsonyi hangulathoz.