Ezt a cikket 2023. 06. 17 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zene - nemcsak füleimnek

A program plakátja

Beszélgetés zenével, zenéről a Körúti Könyvtárban

április 21., május 19., június 16. pénteki napokon 16.30 órától 

Havonta egy alkalommal közös zenehallgatásra és beszélgetésre hívjuk mindazokat, akik jobban szeretnék érteni a zenét!

Miközben a kisgyerekeknek nagyon korán megtanítjuk a színeket, a formákat, nem beszélünk nekik a hangokról, amelyek körül vesznek minket. A zene alapja a hang, mely születésünktől fogva hat ránk, de hogyan, miért? A zenehallgatás nagyobb élvezetet ad, ha jobban ismerjük a zenei alapelemeket és megértjük, mit is jelentenek azok.

Zenét hallgatunk szinte egész nap, a telefonból, a rádióból, a TV-ből, lemezről, különböző online csatornákból, vagy „élő” zenét hallunk hangversenyteremben, operában, stadionban vagy az utcán. Az egyik zene jobban hat ránk, a másik kevésbé. Egy biztos, nehezen beszélünk zenei élményeinkről, és sokszor azt sem tudjuk, hogyan, mily módon keressük a nekünk legmegfelelőbb zenét.

Havonta egy alkalommal közös zenehallgatásra és beszélgetésre hívjuk mindazokat, akik jobban szeretnék érteni a zenét!

Segít ebben Darázs Renáta énekes, aki a Zeneakadémián tanít hangképzést leendő karmestereknek, karvezetőknek és énektanároknak. Emellett előadóművészként fő érdeklődési területe a dalirodalom: sokrétű repertoárja Monteverditől Kurtágig terjed.

Plakát: FSZEK

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a fszek0601@fszek.hu e-mail címen lehetséges.

A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó/videófelvétel készül, melyet a Könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kérheti arcmása eltávolítását.

A regisztrációhoz kötődő adatkezelési tájékoztató ide kattinva érhető el.

Kérjük, amennyiben regisztrál az eseményre és mégse tud részt venni rajta, jelezze azt felénk!