Ezt a cikket 2023. 06. 02 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

100 éve a Belvárosban - 70 éve a "Vadászban"

A program plakátja

Otthon a könyvtárban - Családi nap a FSZEK Belvárosi Könyvtárában

A Könyvfőváros 2023 keretében az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül
Családi napot szervez a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Belvárosi Könyvtára
(1054 Budapest, Vadász u. 42.), 2023. június 2-án (pénteken) 10:00 és 18:00 óra között.
 
A Családi nap részletes programja:
17:00-18:00A Pilvaxtól a Szabadságig - Nyáry Krisztián és Szegő János beszélgetése bel- és lipótvárosi kávéházakról és a kerülethez kötődő írókrólMi volt Petőfi idején a Pilvax szenzációja? Kik voltak a Centrál törzsvendégei? Melyik volt Ady kedvenc kávéháza? Mi köti összeSzomory Dezsőt és Móricz Zsigmondot? Mikor volt a Belvárosi nagy korszaka? Mi köze a piaristáknak a Három Hollóhoz? Mit olvasott a Luxor vécésnénije?Sok más mellett ezek is szóba kerülnek majd az esten.Az irodalmi esten a részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a fszek0502@fszek.hu  e-mail címen. A sikeres regisztrációról visszajelzést küldünk.
 
A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató 
ide kattintva érhető el.
 
Egész napos programok
 
Budapest Óriás Puzzle - Irodalmi és helytörténeti táblajáték, ahol minden helyes válasz után helyére tehetünk egyet, a Budapest 23 kerületét ábrázoló puzzle darabjai közül.
Online Múltidéző - Az online adatbázisban lekeressük, hogy az olvasó születése napján milyen hírek jelentek meg a korabeli újságokban, és ha szeretné, 1 oldalt kinyomtatunk, amit emlékbe hazavihet.
Belvárosi Színező - Kézműves foglalkozás keretében, akinek kedve van hozzá,
a Színezd ki Budapestet c. kiadványból kiszínezhet néhány belvárosi nevezetességet, illetve ezt ki is vághatja és hazaviheti.
Belvárosi Totózó - A résztvevők megmérettethetik lokális tudásukat egy 13+1 kérdésből álló kvíz keretében a kerület nevezetességeiről és hírességeiről, a helyes megfejtőket ajándékkal is megjutalmazzuk.
Mindenkit szeretettel várunk!
 
A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat keretében valósul meg.
A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
 
Plakát: FSZEK
Fotók: Nyáry Krisztián: Szalmás Kriszta 
Szegő János: Dimény H. Árpád