Budapest múltja – a könyvektől a virtuális valóságig

A program logója és szologenje. Együtt. Működik!

2021. október 8-án, pénteken 17 órától egyedülálló időutazásra invitáljuk Önöket, mely során a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár gyűjteményeivel, valamint a virtuális valóság segítségével megidézzük Önöknek a magyar főváros múltját.

Helyszín: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Központi Könyvtár
1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.

Egy rövid bemutató során megismerhetik a Budapest Gyűjtemény adatbázisait, melyek Budapest múltját, építészetét, kulturális értékeit, lakóinak hétköznapjait dolgozzák fel.

Ezt követően egy virtuális sétára hívjuk Önöket az Eltűnt Budapest számítógépes játék készítőivel, ahol visszatérhetünk a második világháború ostroma előtti Budapestre, és olyan, a történelem viharában elveszett építészeti remekművek között sétálhatunk, mint a haditengerészeti emlékmű, a budai palotasor, vagy a régi Erzsébet híd. Programunkon a játék még megjelenés előtt álló, frissített verzióját ismerhetik meg a résztvevők. A szabadon hozzáférhető játékról bővebb információt az alábbi linkeken találnak:

A játék honlapja
A jéték Facebook oldala

A bemutató végén lehetőséget biztosítunk az adatbázisok és a játék kipróbálására is, és külön erre a napra készült, tematikus könyvajánlóból is válogathatnak kölcsönözhető könyveink közül.

A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a bedekovits.tamas@fszek.hu e-mail címen lehet, a résztvevők létszámának megadásával. A sikeres regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a programon, e-mailben jelezze.

A rendezvényen a 484/2020. (XI.10.) Kormányrendelet 6/C. § alapján kizárólag védett személyek vehetnek részt, illetve a 18 év alattiak védett felnőtt kíséretében. Védettségi igazolvány szükséges.

Mindenkit szeretettel várunk!

Az Országos Könyvtári Napok hivatalos honlapja

az Informatikai és Könyvtári Szövetség valamint a Nemzeti Kulturális Alap logói

A rendezvényeket a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.


A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.

Cikk főképe: Eltűnt Budapest