Történelemverseny középiskolásoknak és felnőtteknek

A kispesti Üllői úti Könyvtár online vetélkedőjével értékes könyvcsomagokat nyerhettek olvasóink. Könyvtárunk honlapján és Facebook-oldalán 2020 novemberétől az év végéig minden héten történelmi kérdéssorokkal várta középiskolás és felnőtt olvasóit.

A kispesti Üllői úti könyvtár történelmi vetélkedője már lezárult, de a kérdéssorok kitölthetőek, a kitöltés után válaszai helyességét le tudja ellenőrizni.

A legeredményesebb játékost kategóriánként (felnőtt és középiskolás) értékes könyvcsomaggal díjazzuk. Az eredményhirdetésre 2021. január 18-án került sor.

Középiskolás olvasóinknak meghirdetett történelmi vetélkedőnkre 14 játékostól érkeztek megfejtések. Az első helyen holtverseny alakult ki, így sorsoltunk. A nyertes pedig: Fekete Anna. Gratulálunk!

Felnőtt olvasóinknak meghirdetett történelmi vetélkedőnkre 81 játékostól érkeztek megfejtések. Az első helyen holtverseny alakult ki, így sorsoltunk. A nyertes pedig: Ménesi Ildikó. Gratulálunk!

A nyerteseinkkel e-mailben vesszük fel a kapcsolatot a nyeremény átvétele ügyében.

 


2020. november 17.
Az 1. forduló a következő linkeken érhető el:

Középiskolás kategória

Felnőtt kategória

 

 

 

 


2020. november 24.
A 2. forduló a következő linkeken érhető el:

Középiskolás kategória - Utazók nyomában

Felnőtt kategória - A 2019-es drezdai műkincsrablás esete

 

 

 

 

 


2020. december 1.
Ebben a fordulóban olyan ismert nevekkel találkozhatunk, mint a Zsolnay család vagy Silvio Berlusconi.
A 3. forduló a következő linkeken érhető el:

Középiskolás kategória

Felnőtt kategória

 

 

 

 


2020. december 8.
A 4. forduló a következő linkeken érhető el:

Középiskolás kategória - Jeanne d’Arc: egy parasztlány és a víziója

Felnőtt kategória - Budapest: városi különlegességek

 

 

 

 

 

 

 

 


2020. december 15.
Az 5. forduló a következő linkeken érhető el:

Középiskolás kategória – Gazember Pablo – a velünk élő Escobar

Retróizgalom bezártság ellen! Az alábbi kérdéssor a 80-as és 90-es évek legismertebb drogbárójáról szól. Kezdéshez tekintse meg rövid ajánlónkat, amelynek készítője járt is ott és beszéli a nyelvet. Erről a linkről érhető el a videó.

Felnőtt kategória – Díszmagyartól a norvég karácsonyfáig

 

 

 


2020. december 22.
Váltak a nők Egyiptomban? Mit gondolt a témáról Jézus? Hogyan karácsonyoztak a Tudorok? Milyen máig ható politikát folytatott I. Károly vagy ahogy többen ismerik, Károly Róbert? Mostani fordulónk többek között ezeket a kérdéseket járja végig.
A 6. forduló a következő linkeken érhető el:

Középiskolás kategória

Felnőtt kategória

 

 

 

 

 

 


2020. december 29.
A 7. forduló a következő linkeken érhető el:

Középiskolás kategória
Atlanti Charta – érettségi tétel. Segítünk felkészülni a témában. Ünnepekkor sok sikert kívánunk minden jövőre érettségizőnek.

Felnőtt kategória
Rizsporos paróka, Marie Curie lányai, Csernobil – minden témához tud ajánlani olvasnivalót a könyvtárunk. Ne mulasszon el keresni minket! Jövőre is számíthat ránk.

 

 

 

 

 


Egy feladványra egy e-mail-címről csak egy megfejtést fogadunk el, és kérjük, az azonosíthatóság miatt az összes fordulón ugyanazzal az e-mail-címmel játsszon.
A nyertesek hozzájárulnak nevük közzétételéhez. A résztvevők a játékhoz való kapcsolódással elfogadják a játék szabályzatát és hozzájárulnak megadott adataik kezeléséhez. A játék szervezője az adatokat csak a játékkal összefüggésben kezeli. A játék lebonyolítása során a szervező igénybe veszi a Google Űrlapok szolgáltatását, amelynek adatvédelmi irányelvei itt olvashatók: https://policies.google.com/privacy?hl=hu&gl=hu

Készítette: Asqui Jorge Kristóf (FSZEK, 19/1, könyvtárkezelő) 

Fotók: Pixabay.com (1, 2), FSZEK