Online Kikötői Könyvklub középiskolásoknak

Kikötő könyvtárunk 14-24 éves korosztálynak szóló részlege, bővebben itt olvashatsz róla.
 
Rendszeres Kikötői könyvklubot szervezünk - járványhelyzetben még online is - csatlakozz te is, írj, ha érdekel: Varga Lilla vargal@fszek.hu
Elérsz minket instán és Facebookon is: insta: fszekulloi Facebook: fszekulloi
 
2020. november 21. - Online Kikötői könyvklub - John Green: Papírvárosok
Megérkezett Kikötőnkbe a Papírvárosok is, szeretettel várunk online könyvklubunkba, hogy beszélgessünk erről az izgalmas könyvről.
"Quentin Jacobsen egész életét azzal töltötte, hogy távolról csodálta a hihetetlenül kalandvágyó Margo Roth Spiegelmant. Így aztán, amikor a lány nindzsának öltözve kinyitja Quentin ablakát, bemászik rajta az életébe, és magával invitálja egy nagy fantáziával kitervelt bosszúhadjáratra, a fiú vele tart.
Egész éjszakás kalandjuk után új nap veszi kezdetét, s amikor Q megérkezik az iskolába, megtudja, hogy a mindig is enigmatikus Margo ezúttal valódi rejtéllyé lett. Hamarosan kiderül azonban, hogy vannak bizonyos nyomok, amelyek felderítése csak rá vár. Ezzel olyan csapongó kaland veszi kezdetét, amelynek során minél közelebb kerül, annál kevesebb tárul fel előtte a lányból, akiről azt hitte, jól ismeri.
A Printz-díjat elnyerő John Green azzal a ragyogó szellemességgel és izzó érzelmi őszinteséggel tér vissza, amely olvasók egy egész új generációját hozta lázba."
14-24 éves olvasóinkat várjuk online Kikötői Könyvklubunkba. Hogy biztosítani tudjuk a klub biztonságos, személyes légkörét, ha szeretnél részt venni, írj egy e-mailt ide: vargal@fszek.hu vagy írj Skype-on: vargalilla_3
Az online "találkozó" Skype rendszeren keresztül valósult meg. A beszélgetés témája: John Green: Papírvárosok című könyve volt, aminek elolvasása nem volt előfeltétel.
Jó kis beszélgetés volt ez is nemcsak a regényről, hanem egyéb fontos témákról is.


2020. október 3. - Online Kikötői könyvklub - Mészöly Ágnes: Szabadlábon
Online Kikötői Könyvklubunkon ma Mészöly Ágnes Szabadlábon című könyvét veséztük ki, ami egy igazi road könyv egy nagy utazásról, egy átlagos kamaszról, aki egyáltalán nem átlagos. Az Odüsszeiától az Utas és holdvilágig, a családi kötelékektől a titkokig és hazugságokig sokminden szóba került. Ha érdekel a klub, legközelebb John Green Papírvárosok című regénye lesz soron.
Játékos, laza beszélgetéseinkre téged is várunk, csatlakozz!2020. augusztus 16. - Online Kikötői könyvklub - Fredrik Backman: Mi vagyunk a medvék
Tavasszal alapítottuk 14-24 éveseknek szóló Kikötői könyvklubunkat, de már a második "összeülést" elvitte a járványhelyzet. Nem hagytuk magunkat, online bep ótoltuk, és annak minden elképzelhető technikai malőrjével, de annál nagyobb türelemmel, lelkesedéssel beszélgettünk Zoom-on Fredrik Backman Mi vagyunk a medvék című regényéről.