Ezt a cikket 2024. 05. 15 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasni jó, olvasni menő

Olvasni jó, olvasni menő címmel könyvtári beiratkozási és kölcsönzési akció indult a főváros tizenegy kerületében.

A Fővárosi Önkormányzat, az Öthét Egyesület, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, valamint az I., VI., IX., X., XI., XII., XIV., XV., XVIII., XIX. és XX. kerület önkormányzatainak együttműködésében valósul meg a program.

olvasó gyerekek a plakáton

A dr. Bősz Anett, humán területekért felelős főpolgármester-helyettes fővédnökségével megvalósuló akció célja, hogy 2024. április 2. és május 15. között minél több, 3-14 év közötti gyerek iratkozzon be a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kerületi könyvtáraiba, s kölcsönözzön onnan; fedezze fel a könyvtárakat, a könyvtárba járás és az olvasás élményét. A szervezők az akcióban részt vevő gyerekek között ajándékokat sorsolnak ki.

Az akcióban részt vehet minden, budapesti óvodába vagy iskolába járó, 3-14 éves korú gyermek, aki 2024. április 2. és május 15. között

  • beiratkozik a FSZEK I., VI., IX., X., XI., XII., XIV., XV., XVIII., XIX., XX. kerületi tagkönyvtáraiba és onnan legalább 1 könyvet kölcsönöz; (Ebben a kategóriában minden kerületből 20 gyermeket sorsolnak ki, akik oklevelet és ajándékot kapnak.)
  • a FSZEK I., VI., IX., X., XI., XII., XIV., XV., XVIII., XIX., XX. kerületi tagkönyvtárában már tagsággal rendelkezik és a fenti időszakban onnan legalább 2 könyvet kölcsönöz. (Közülük minden kerületből 5 főt sorsolnak ki, akik szintén oklevelet, és ajándékot kapnak.)

A programban a FSZEK fenti kerületekben működő tagkönyvtárai, összesen 23 könyvtár vesz rész. 

A FSZEK Terézvárosi Gyerekkönyvtárában tartott mai sajtótájékoztatón került sor a gyerekkönyvtár új, kamaszoknak szóló gamer szobájának átadására is, amelynek kialakítását a FSZEK végezte, eszközbeszerzését pedig Terézváros Önkormányzata támogatta.

A tájékoztatón készült fényképek
A tájékoztatón készült fényképek (galéria)
A tájékoztatón készült fényképek A tájékoztatón készült fényképek A tájékoztatón készült fényképek A tájékoztatón készült fényképek A tájékoztatón készült fényképek

Fotó: Canva és FSZEK

Információ

Havanna Lakótelepi Könyvtár

1181 Budapest, Csontváry utca 32.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: fszek1802@fszek.hu​
Telefonszám:
(1) 291-1069
Vezető: Repkényiné Nagy Edit
könyvtárvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 3.100 Ft
6 hónapra: 2.100 Ft
3 hónapra: 1.500 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online