Ezt a cikket 2023. 01. 01 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nő az olvasók érdeklődése a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szolgáltatásai iránt

hangulatkép karácsonyi grafikákkal

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a fővárosi lakosok és a könyvtár használói érdekében, az emelkedő energiaárak mellett, továbbra is takarékos odafigyeléssel, de folyamatosan biztosítja a könyvtári szolgáltatásokat Központi Könyvtárában és könyvtárhálózatában. Az elmúlt időszak használati adatai és tendenciái visszaigazolják, hogy azok számára, akik most kevesebbet tudnak fordítani a kultúrára, különösen felértékelődnek a könyvtári szolgáltatások: szeptember elejétől közel negyvenezren váltottak tagságot a FSZEK valamely tagkönyvtárába. Az ünnepek közeledtével a könyvtárakban újra lehetőség van ajándék olvasójegy vásárlására is, így akár a karácsonyfa alá is kerülhet olvasójegy. 

Fontos információ, hogy azon könyvtárak esetében, amely a könyvtártól függetlenül, energiatakarékossági intézkedések miatt bezáró művelődési házban működik – jelenleg Pestújhelyen és Csepelen ismert ilyen –, a FSZEK más, kijelölt tagkönyvtáraiban teszi lehetővé az olvasóknak a könyvtárhasználatot. Így a Központi Könyvtár mellett minden kerületben biztosított továbbra is a könyvtári szolgáltatások elérése.

A fővárosi könyvtárhálózat a használói igények kiszolgálása érdekében 2022. december 23-ig, illetve 2023. január 2-től a teljes, megszokott nyitvatartási időben fogadja olvasóit. A könyvtár karácsony és újév között zárva tart.

A könyvárak emelkedésének ellenére az újdonságok beszerzése az ünnepek előtti megjelenésekből is folyamatos; idén eddig már ötvenezer újdonság került a polcokra.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2022-ben 1,1 millió látogatót fogadott, az olvasók több mint 2,7 millió művet kölcsönöztek, hosszabbítottak, s jelenleg is több mint 210 ezer mű van kint a kölcsönzőknél.

Plakát: FSZEK

Információ

Havanna Lakótelepi Könyvtár

1181 Budapest, Csontváry utca 32.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: fszek1802@fszek.hu​
Telefonszám:
(1) 291-1069
Vezető: Repkényiné Nagy Edit
könyvtárvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 3.100 Ft
6 hónapra: 2.100 Ft
3 hónapra: 1.500 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online