Ezt a cikket 2022. 12. 31 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A megszokott nyitvatartással és szolgáltatásokkal továbbra is várja olvasóit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

a könyvtár logója a főépület rajzával

Bár takarékoskodik, de a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, mint Magyarország legnagyobb forgalmú nyilvános könyvtára továbbra is folyamatosan működteti szolgáltatásait.

Sokakat érdekel, hogy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban az energiaárak és más költségek emelkedése miatt várhatók-e a korlátozások, mint egyes más kulturális intézményekben.

A könyvtár 275 ezer aktív használója és minden budapesti számára jó hír, hogy a FSZEK fegyelmezett gazdálkodásának és a fenntartó Fővárosi Önkormányzat támogatásának köszönhetően egyelőre a szolgáltatások további folyamatos működtetése várható a Központi Könyvtárban és minden tagkönyvtárban, kivéve, ha egy olyan művelődési ház bezár, ahol könyvtár található.

fotómontázs nyolc tagkönyvtárrólFotó: FSZEK

A könyvtár ugyanakkor energiatakarékossági intézkedéseket alkalmaz – így maximálásra kerül a fűtési hőmérséklet, folytatódik a LED izzócsere program, de átmenetileg pihenőre vonulnak a Központi Könyvtár palotatermeinek csillárai is – és minden más területen is kiemelten odafigyel a takarékosságra.

A könyvtár nyitva marad, folyamatosan szerez be könyvújdonságokat, továbbá 2023-ra bővíti az előfizetett adatbázisok körét is. Teszi mindezt azért, mert sokan otthon most kevesebbet tudnak fordítani a kultúrára és akár kikapcsolódáshoz, akár tanulmányaikhoz szükségük van a könyvtári szolgáltatásokra. A könyvtár figyeli a használói igények alakulását, a köz- és felsőoktatási intézmények tanulmányi rendjének változásait is.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2022-ben már közel egymillió látogatót fogadott, az olvasók több mint 2,4 millió művet kölcsönöztek, hosszabbítottak, jelenleg is több mint kétszázezer mű van kint a kölcsönzőknél. Ezek az adatok is jelzik, hogy a könyvtári szolgáltatások iránt a fővárosban jelentős az érdeklődés.

Frissítés: Nő az olvasók érdeklődése a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szolgáltatásai iránt

Információ

Szűcs István utcai Könyvtár (Pestújhely)

1158 Budapest, Szűcs István utca 45.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: fszek1504@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 410-7767
Vezető: Jebudánszkiné Polák Szilvia
könyvtárvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 3.100 Ft
6 hónapra: 2.100 Ft
3 hónapra: 1.500 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online