Ezek a rendezvények és foglalkozások zajlottak le könyvtárunkban:

2022

Húsvét - Kézműves foglalkozást tartottunk a gyerekeknek április 8-án pénteken és április 13-án szerdán. Reméljük, a húsvéti nyuszinak is nagyon tetszettek a remekművek.

Húsvéti kézműves díszek Húsvéti kézműves foglalkozás
Fotók: FSZEK

Föld Napja - A Föld napján különleges programmal vártunk mindenkit a könyvtárban. Volt itt minden, amivel közelebb kerülhetünk a bolygóhoz, ami az életet biztosítja nekünk. Ültettünk, kézműveskedtünk, és egy mini kvíz is volt, amin a legtöbb pontot elérő egy különleges, bio, lemosható tetoválást kapott a MiniArt jóvoltából.

Föld Napja - kézműves foglalkozás
Fotó: FSZEK

Madarak és Fák Napja - Több, mint 100 éve ünnepeljük hivatalosan a madarak és fák napját. Egy kicsit előre hoztuk az ünneplést, így május 6-án, pénteken a könyvtár a madarak és fák országává változott át. Készítettünk közösen egy óriás fát, kézműveskedtünk, és persze meg lett tartva az elmaradhatatlan kvíz is, ahol kisorsoltunk egy mini színezőt és egy mini ceruza csomagot a Miniart felajánlásával.

Madarak és Fák Napja Madarak és Fák Napja kézműves foglalkozás
Fotók: FSZEK

Gyereknap - Családi nap volt a Pestújhelyi Közösségi Házban. Május 29-én egész nap izgalmas programokkal várt minden gyermeket a PEKH, és persze a könyvtárunk is. Volt papírszínház előadás, kézműveskedés és ingyenes beiratkozási lehetőség a felnőtteknek is. Ezt a sok izgalmat pedig egy igazi nyuszi felügyelte.

Nyuszi a könyvtárban - gyereknap
Fotó: FSZEK

Nyár, napfény, tenger, halak - Július 29-én mesedélelőttöt tartottunk a könyvtárunkban. Elmerültünk a tengerek mesevilágába, ahogy meghallgattunk két Papírszínház történetet Szusiról, a kishalról és az Aranyhalacskáról. Egyúttal készítettünk együtt díszletet, amivel otthon is eljátszhatják a gyerekek a meséket. A program a Páratlan Vakáció15 programsorozat része volt, a Csokonai Kulturális Központ cikke itt olvasható.

Papírszínház a könyvtárban - Nyár, napfény, tenger, halak Díszlet készítése a papírszínházhoz
Fotók: FSZEK

"Mesél az erdő" - Állatok Világnapja - 2022. október 7-én pénteken együtt köszöntöttük az év legszínesebb évszakát, miközben képzeletben bejártuk a mesebeli erdő minden zugát. Tony Wolf meséi elevenedtek meg nálunk: készítettünk együtt egy óriási fát, volt itt mókus, süni, madár, és mire végeztünk, (majdnem) mindent megtanultunk az őszi erdőről.

Mesél az erdő - Állatok Világnapja - süni és mókus kerti szobrok Mesél az erdő - Állatok Világnapja kézműves foglalkozás
Fotók: FSZEK

Halloween - 2022. október 28-án pénteken kísérteties hangulattal és egy rémisztően jó halloween-i kézműveskedéssel vártuk a gyereket.

Halloweeni kézműves díszek Halloweeni kézműves foglalkozás

Halloweeni kézműves foglalkozás
Fotók: FSZEK

2023

Információ

Szűcs István utcai Könyvtár (Pestújhely)

1158 Budapest, Szűcs István utca 45.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: fszek1504@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 410-7767
Vezető: Jebudánszkiné Polák Szilvia
könyvtárvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 3.100 Ft
6 hónapra: 2.100 Ft
3 hónapra: 1.500 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online