2019. február - május
Hol van a szavak színe, selyme?

Biblioterápia Muntyán Barbara vezetésével a Füredi Könyvtárban.

„Hol van a szavak színe, selyme?” (Zilahy Lajos)

Mióta az emberek történeteket mesélnek egymásnak, azóta befolyásolják a személyiség fejlődését, attitűdjét az irodalmi művek. Közösen is megtapasztaltuk a szavak simogató, gyógyító erejét a kötetlen, oldott hangulatú beszélgetések során, amiket egy-egy irodalmi mű inspirált. A foglalkozások az alábbi időpontokban, 17 órai kezdettel kerültek megrendezésre:
2019. február 12., március 12., április 16., május 14.

2019. január - június

Meditáció, reiki, relax
A reiki egy ismert keleti gyógymód és spirituális út, melynek segítségével megismerhetjük a nem látható világot és benne önmagunkat - a Füredi Könyvtár rendezvénysorozata január 22. és április 23. között. A foglalkozásokat Sipos György reiki mester vezette. 
A találkozók keddenként 17 órakor kezdődtek, a következő napokon: 2019. január 22., február 19., március 19., április 23., június 4.2018. október 05.
A Panslavia Kamarakórus koncertje

A Panslavia Kamarakórus abból a célból alakult, hogy népszerűsítse elsősorban az orosz, de az összes többi szláv népi kóruszenét is. A kórust inkább nevezhetnénk énekegyüttesnek, hiszen mindössze 6-8 tagból áll, de reméljük, ez a szám majd növekedni fog. Majdnem mindenki játszik valamilyen hangszeren, melyek a következők: tangóharmonika, balalajka, gitár, furulya, szintetizátor, ütőhangszerek.


 2018. október 03.

Zsidó származású írók, költők a magyar irodalomban
Székely Magda és Mezei András emlékezete.
Füredi Könyvtár, 2018. október 3. 18 óra


"Két zsidó megy az utcán.
Az egyik kérdez valamit a másiktól.
A másik válaszol neki.
Eközben mennek.
Az első, akinek időközben egy új kérdés jutott az eszébe, fölteszi.
A másik válaszol rá valamit.
Ezen néha nevetni lehet.
Máskor nem lehet rajta nevetni.
Ők pedig továbbmennek.
Tovább beszélgetnek.
Nehéz dolog ez."
(Örkény István)

Kerekasztal-beszélgetés a kettős gyökerű szellemi identitásról, arról, hogy zsidónak lenni sors, egy identitás, egy helyzet vagy valami szigorúan személyes? Az íróvá lett zsidó ősi küldetést teljesít, vagy képviselheti büszkén annak az országnak a sajátosságát is, amelynek művészetében részt vesz, és amelynek nyelvén kifejezi magát?

Közreműködtek: Garai Róbert színész, Gergely Ágnes költő, prózaíró, esszéista, műfordító, Mezei Gábor, Raj Ferenc rabbi, a Sabbathsong Klezmer Band és Vilcsek Béla irodalomtörténész.

2018. szeptember - december
Meditáció, reiki, relax

A reiki egy ismert keleti gyógymód és spirituális út, melynek segítségével megismerhetjük a nem látható világot és benne önmagunkat. A Füredi Könyvtár rendezvénysorozata 2018. szeptember 11. és december 4. között került megrendezésre.

A foglalkozásokat Sipos György reiki mester vezette. A találkozók keddenként 17 órakor kezdődtek, az alábbi napokon: 2018. szeptember 11., október 9., november 13., december 4.

2018. szeptember - december

Hol van a szavak színe, selyme?
Biblioterápia Muntyán Barbara vezetésével a Füredi Könyvtárban.
 
„Hol van a szavak színe, selyme?” (Zilahy Lajos)

Mióta az emberek történeteket mesélnek egymásnak, azóta befolyásolják a személyiség fejlődését, attitűdjét az irodalmi művek. Biblioterápia a könyvtárban: januártól minden hónap harmadik keddjén közösen is megtapasztaltuk a szavak simogató, gyógyító erejét egy kötetlen, oldott hangulatú beszélgetés során, amelyet egy-egy irodalmi mű inspirált.
A foglalkozások 17 órakor kezdődtek az alábbi időpontokban: 2018. szeptember 18., október 16., november 20., december 18.


2018. szeptember – október
Enneagramkedvelők Klubja

Önismeret mindenkinek - a Füredi Könyvtár rendezvénysorozata.

Legyen jobb emberismerő! Az emberismeret megtanulható, a tudás fejleszthető egészen addig, míg képes nem lesz ránézésre bárki jellemének felismerésére. A megszerzett tudás segít, ha mélyebben meg akarja érteni a szüleit, gyerekeit, kollégáit; mindenkit, aki a környezetében él. A karakterek szemléltetésére és megvitatására egy-egy művészi alkotást hívtunk segítségül.

A foglalkozások keddenként 17 órakor kezdődtek Sipos György vezetésével.
Időpontok: 2018. szeptember 25., október 30., november 27., december 11.

2018. június 01.

Különleges történetek egy még különlegesebb világról címmel író-olvasó találkozót rendezett a Füredi Könyvtár Mandy Kristóffal 2018. június 1-jén.
2018. január - május
Hol van a szavak színe, selyme?

Biblioterápia Muntyán Barbara vezetésével a Füredi Könyvtárban.

„Hol van a szavak színe, selyme?" (Zilahy Lajos)

Mióta az emberek történeteket mesélnek egymásnak, azóta befolyásolják a személyiség fejlődését, attitűdjét az irodalmi művek. Biblioterápia a könyvtárban: januártól minden hónap utolsó keddjén közösen is megtapasztaltuk a szavak simogató, gyógyító erejét egy kötetlen, oldott hangulatú beszélgetés során, amelyet egy-egy irodalmi mű inspirált.

A foglalkozások 17 órakor kezdődtek az alábbi időpontokban: 2018. január 30., február 27., március 27., április 24., május 29.ű

2018. január - május
Enneagramkedvelők Klubja

Önismeret mindenkinek! A Füredi Könyvtár rendezvénysorozata.
Legyen jobb emberismerő! Az emberismeret megtanulható, a tudás fejleszthető egészen addig, míg képes nem lesz ránézésre bárki jellemének felismerésére. A megszerzett tudás segít, ha mélyebben meg akarja érteni a szüleit, gyerekeit, kollégáit, mindenkit, aki a környezetében él.

A karakterek szemléltetésére és megvitatására egy-egy művészi alkotást hívtunk segítségül.

A foglalkozások keddenként 17 órakor kezdődtek Sipos György vezetésével az alábbi időpontokban: 2018. január 23., február 20., március 20., április 17., május 22.
Információ

Füredi Könyvtár

1144 Budapest, Csertő park 10.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: fszek1404@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 223-0890
Vezető: Várdai Erzsébet
könyvtárvezető
Beiratkozás

Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
200 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1100 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 2600 Ft
6 hónapra: 1800 Ft
3 hónapra: 1200 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 9500 Ft
6 hónapra: 6600 Ft

Kedvezmények

Online