Gyerekkönyvtár


A könyvtár földszintjén elhelyezkedő, mintegy 11000 kötetet tartalmazó tágas gyerekkönyvtárunk az olvasnivalók széles választékát nyújtja a hozzánk látogató gyerekeknek. A legkisebbektől kezdve az iskoláskorú gyerekekig mindenki megtalálhatja itt a számára érdekes olvasnivalót. Lapozókkal, képes- és mesekönyvekkel, ismeretterjesztő művekkel, regényekkel és még sok egyéb érdekességgel várjuk a hozzánk érkező kicsiket és családtagjaikat.

 
A gyerekkönyvtár belső tere
Fotó: FSZEK


Csoportos gyerekfoglalkozások


Könyvtárunk rendszeresen biztosít iskolai és óvodai csoportok számára könyvtárhasználati és egyéb tematikájú foglalkozásokat. Első alkalommal minden esetben megismerkedünk a könyvtár szabályaival, a gyerekkönyvtárban található könyvekkel, a kölcsönzés menetével. A továbbiakban alkalmanként kérhetnek a pedagógusok valamilyen témához kapcsolódó tematikus foglalkozást, kézműves foglalkozást. Kapcsolódhatunk a tananyaghoz, évszakokhoz, jeles napjainkhoz, igyekszünk minden kérést kielégíteni. Igényeiket kérjük, előre jelezzék az időpont egyeztetésekor.  Minden alkalom kölcsönzéssel zárul. Célunk az olvasás megszerettetése, az olvasóvá nevelés.

Kérjük, hogy a könyvtári órákra előre jelentkezzenek telefonon, vagy személyesen. Egy-egy alkalom 45 vagy 60 percig tart.

A könyvtárlátogatás feltétele a könyvtár Használati Szabályzatában rögzített beiratkozás, amely ingyenes minden 16 év alatti gyermeknek, de regisztrációhoz kötött. A csoportos beiratkozás az óvodai vagy iskolai pedagógusokkal való előzetes egyeztetés után történik, minden gyermek olvasójegyet kap.

Információ

Dagály utcai Könyvtár (Angyalföld)

1138 Budapest, Dagály utca 9.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: fszek1308@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 340-3309
Vezető: Báling Gábor
könyvtárvezető
Beiratkozás

Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
200 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1100 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 4600 Ft
6 hónapra: 3500 Ft
3 hónapra: 2500 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 9500 Ft
6 hónapra: 6600 Ft

Kedvezmények

Online