„Könyvet házhoz” szolgáltatás a Hegyvidéken

Tudnivalók, hasznos információk az Ugocsa utcai könyvtár szolgáltatásáról.

könyvet házhoz plakát
Kép: FSZEK

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Ugocsa utcai könyvtára több mint tíz esztendeje indította útjára „Könyvet házhoz” szolgáltatását.

Kik vehetik igénybe?
A szolgáltatás rászorultsági alapú, így – egyelőre – nem mindenki rendelhet házhoz könyveket. Viszont idős, beteg, mozgáskorlátozott, házhoz kötött emberek, akik nem tudják személyesen felkeresni a könyvtárat, bizalommal fordulhatnak könyvtárunkhoz! A szolgáltatás igényelhető átmenetileg is (például baleseti lábadozás, veszélyeztetett terhesség idején).

Mennyibe kerül?
A kiszállítás térítésmentes, a könyvtárhasználat általános feltételeit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Használati Szabályzata határozza meg.

Mit lehet igényelni?
Könyveket és folyóiratokat, illetve hangoskönyveket. Elsősorban az Ugocsa utcai könyvtár állományából tudjuk az igényeket kielégíteni, de meghatározott feltételek mellett más könyvtárakból is be tudjuk szerezni a keresett műveket. Amennyiben lehetősége van rá, tájékozódhat állományunkról interneten is, a könyvtár honlapján, a katalógusból (ne felejtse el lelőhelynek az Ugocsa utcai könyvtárat beállítani!).

Milyen gyakran lehet igényelni?
Igényelni bármikor, de kiszállításra havonta egyszer kerül sor, előre egyeztetett időpontban. A dokumentumok kiszállítása a Kiss János altábornagy utcai Gondozási Központ gépkocsijával történik, amelyet a Hegyvidék Önkormányzata biztosít. A kiszállításnál személyesen jelen van könyvtárunk munkatársa. Lehetőség szerint mindig ugyanaz a kollégánk szállítja ki a dokumentumokat.

Hogyan lehet a szolgáltatásra jelentkezni?
A szolgáltatást a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Ugocsa utcai könyvtára (XII. Ugocsa utca 10.) biztosítja. Az igénybevételre vonatkozó kéréseket telefonon, e-mailben, vagy meghatalmazott útján személyesen jelezhetik.
Célszerű első alkalommal telefonon egyeztetni.
A szolgáltatás könyvtári felelőse: Labainé Lipovszky Henriett.
Kapcsolat: +36 1 225-1228
A telefonszám a könyvtár nyitvatartási idejében hívható: hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken 9–19-ig; szerdán 14–19-ig; szombaton 9–14-ig.
Kereshetnek minket a fszek1201@fszek.hu címen is.

Mit tehetek, ha nem a XII. kerületben élek, de érdekel a lehetőség?
Amennyiben nem a XII. kerületben él, úgy forduljon a lakhelye szerint illetékes könyvtár munkatársaihoz. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár „Könyvet házhoz” szolgáltatása területi alapon működik.

Felhívjuk figyelmüket, hogy egyes kerületekben a szolgáltatás elérése, feltételei eltérhetnek.

Ha Önnek segítséget jelent a lehetőség, forduljon hozzánk bizalommal; ha ismer a környezetében olyan embert, akinek hasznos lehet a szolgáltatás, kérjük, hívja fel a figyelmét rá!

A szolgáltatás Hegyvidék Önkormányzata és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár együttműködésében valósul meg. Pokorni Zoltán polgármester és Fodor Péter, a könyvtár főigazgatója 2009-ben írt alá határozatlan időre szóló megállapodást, amely hosszú távra teremtette meg a szolgáltatás működtetésének feltételeit.

Információ

Ugocsa utcai Könyvtár

1126 Budapest, Ugocsa utca 10.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: fszek1201@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 225-1228
Vezető: Marosvári Nóra
könyvtárvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 5.400 Ft
6 hónapra: 4.100 Ft
3 hónapra: 3.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online