Az Ugocsa utcai könyvtár alsó szintjén található a bensőséges hangulatú gyermekrészleg. A kisgyerekeket kicsi, ízléses bútorokkal, színes szőnyegekkel, tarka játékállatokkal, mindig változó kedves gyermekrajzokkal, családias, gyerekcsalogató mesesarok várja. Mindez babakocsival, lifttel is megközelíthető. Könyvtárunk bababarát; van pelenkázó, és az intim szoptatáshoz is nyugodt körülményeket tudunk biztosítani.

A legkisebbeket lapozgatók, képeskönyvek, az óvodásokat mesék, versek, izgalmas ismeretterjesztő könyvek fogadják.
A mesesarok mellett lévő „Szülők polca”-állományunkkal segítséget kívánunk nyújtani a könyvtárat felkereső szülőknek az óvodára, iskolára való felkészítésben, valamint a családi élet során fölmerülő nevelési, lelki problémák megoldásában.

A "Tini kikötőben" külön sarokban, kényelmes babzsákok fogadják a nagyobb gyerekeket. A kötelező olvasmányok, műelemzések, képregények, lányregények, kalandos, történelmi vagy fantasztikus regények mellett a kamaszok lelkével, személyiségével foglalkozó könyvek közül is válogathatnak. Sőt, minden korosztály számára széles kínálatot nyújtunk idegen, főleg angol és német nyelvű kiadványokból is.
A gyermekkönyvtár csendesebb övezetében gyakori vendégek az iskola után a diákok, akik szeretnek itt tanulni, és tudják, hogy azonnali segítséget kaphatnak a könyvtárosoktól és a könyvektől.

Gondoltunk a kisiskolásokra is, akiket a kezdő olvasóknak szóló, nagybetűs, színes rajzokkal teli sorozatok várják. Az igényeknek megfelelően ismeretterjesztő könyveinkből kedves ábrák segítségével válogathatnak az érdeklődők, a külön sorozatokat pedig egyazon helyen kínáljuk a gyerekeknek. Ha kifejezetten állattörténetet keresnek, abban is tudunk segíteni.
Egyik legkedveltebb játékunk, a szövegértési feladatokból álló „Hólabda”-pontgyűjtő több mint 500 könyve is mind megtalálható nálunk. Az új kiadványainkat külön kiemeltük, hogy könnyebb legyen válogatni a legfrissebb megjelenésekből.
Nemcsak könyveket kínálunk olvasásra és kölcsönzésre: népszerűek a gyerekeknek szóló és ismeretterjesztő DVD-k, a hangoskönyvek, a diafilmek és a folyóiratok is.

Óvónők, tanítók, tanárok figyelmébe ajánljuk, hogy örömmel fogadunk csoportokat, rendszeres látogatókként is. A kölcsönzésen túl szívesen tartunk különféle foglalkozásokat óvodásoknak, osztályoknak, napközis csoportoknak. Örömmel várjuk a sérült, fogyatékkal élő gyerekeket is.

Előzetes egyeztetés alapján foglalkozásaink témája igazodik az igényekhez, de szívesen segítünk a témaválasztásban is, mint például: néphagyományaink, jeles napok, évszakok, állatok világa, történelmi témák, könyv- és könyvtárhasználat, mesemondás.
A gyerekkönyvtár igyekszik minél színesebbé és sokoldalúbbá tenni tevékenységét. Pályázatok, vetélkedők, egész éves izgalmas játékok (Hólabda, Költői kérdés, Ketten írtuk), és rejtvények várják a gyerekeket. Rendszeresen szervezünk szabadidős programokat, kézműves foglalkozásokat, bábelőadásokat. A rendezvényekről, pályázatokról a kirakatban elhelyezett felhívások, a honlapunk, illetve a Facebook- és Instagram-oldalunk segítségével tájékozódhatnak.

Bővebb információt a gyerekkönyvtárosoktól kaphatnak a 225-12-28-as telefonszámon.

Gyere el és fedezd fel te is a könyvek varázslatos világát!

fotó a gyerekkönyvtárról fotó a gyerekkönyvtárról fotó a gyerekkönyvtárról
fotó a gyerekkönyvtárról fotó a gyerekkönyvtárról fotó a gyerekkönyvtárról
Fotók: FSZEK
Információ

Ugocsa utcai Könyvtár

1126 Budapest, Ugocsa utca 10.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: fszek1201@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 225-1228
Vezető: Marosvári Nóra
könyvtárvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 5.400 Ft
6 hónapra: 4.100 Ft
3 hónapra: 3.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online