Gyerekkönyvtár

Korábbi gyerekrészlegünket 2020-ban átszerveztük és egy tágasabb különálló terembe költöztettük. Könyvtárunk bejárata akadálymentes, így babakocsival is könnyen használható. Az új gyerekkönyvtár a bejárattól balra fordulva, a földszinten érhető el.

13000 kötetes gyerekkönyvállomány széles választékát nyújtja a hozzánk látogató gyerekeknek és szüleiknek. A legkisebbektől kezdve az iskoláskorú gyerekekig mindenki megtalálhatja itt a számára érdekes olvasnivalót. Lapozókkal, képes- és mesekönyvekkel, ismeretterjesztő művekkel, gyermekregényekkel és még sok egyéb érdekességgel várunk titeket.

Csoportos gyerekfoglalkozások:
Könyvtárunk rendszeresen biztosít iskolai és óvodai csoportok számára könyvtárhasználati és egyéb tematikájú foglalkozásokat.
Kérjük a pedagógusokat, hogy a csoportos könyvtári órákra előre jelentkezzenek be valamelyik elérhetőségünkön - fszek0401@fszek.hu, +36 1 369-4979 - vagy személyesen. A csoportos beiratkozás az óvodai vagy iskolai pedagógusokkal való előzetes egyeztetés után történik, minden gyermek olvasójegyet kap.
Egy-egy alkalom körülbelül egy órát vesz igénybe. Első alkalommal minden esetben egy körbevezetés történik, megismerkedünk a könyvtár felépítésével, szabályaival, a gyerekkönyvtárban található könyvekkel, a kölcsönzés menetével. Minden alkalom kölcsönzéssel zárul.

Célunk az olvasás megszerettetése, az olvasóvá nevelés, valamint a gyerekek megfelelő szocializációja.

Információ

Király utcai Könyvtár

1042 Budapest, Király u. 5.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: fszek0401@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 369-4979
Vezető: Goldoványi Zoltán
könyvtárvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 5.400 Ft
6 hónapra: 4.100 Ft
3 hónapra: 3.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online