Borítókép

Ferge Zsuzsa szakmai örökségének nyomában - a társadalompolitika feltűnő és eltűnő reményei

Szabadegyetem a FSZEK Szociológiai Gyűjteménye és a Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület szervezésében

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Szociológiai Gyűjteménye 2022 októberétől 2023 júniusáig az Ötpacsirta Szalonban szabadegyetemet szervez. Az előadás-sorozat Ferge Zsuzsa munkásságát veszi alapul, és azokat az elveket, értékeket közvetíti egy szélesebb közönség számára, amelyeket Ferge szociológusi pályája során folyamatosan szem előtt tartott és képviselt. A szegénység és a kirekesztés elleni küzdelem; az emberi méltóság tisztelete; a tudományos alaposság és az elveihez hű magatartás összeegyeztetése munkája során valódi példaképpé teszi őt.

Az egyes alkalmak Ferge Zsuzsa egy-egy művét helyezik középpontba, e könyvekről, e könyvek kapcsán zajlanak a szakmai előadások, illetve beszélgetések, a szerző karakterének egy-egy markáns oldalát mutatva be. A szabadegyetem felkért előadói, hozzászólói a címadón kívül - aki online kapcsolódna be - pályatársai, munkatársai, tanítványai - olyan szakemberek, akik az adott területet jól ismerik. A tematika foglalkozik az egyenlőtlenség, a jóléti állam, a szegénység elleni küzdelem, a diszkrimináció kérdéskörében irt műveiben felvetett kérdésekkel, a gyermekesélyek, a szolidaritás kérdésköreivel, és életútjának bemutatásával is.

A programsorozat magas szakmai színvonalát a Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület, valamint a 3Sz biztosítja. A szabadegyetem célcsoportja egyértelműen a nem-szakmabeli, de társadalmi kérdések iránt érzékeny, érdeklődő közönség, akik igénybe veszik, vehetik a könyvtár szociológiai állományát, de ezen felül fórumot biztosít a szociális szakma tagjainak számára az aktuális kérdések megvitatására is.

A Szabadegyetem teljes programját ide kattintva láthatják. 

Az eseménysorozat egyes alkalmainak tájékoztató bejegyzései, beszámolói

Az alábbi videókon az egyes alkalmak rögzített változatát tekinthetik meg teljes hosszúságában: 

Információ

Szociológiai Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: szociologia@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5031
Vezető: Kerékgyártó Ágnes
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online