Locker - Lövölde tér

A könyvmegálló fotójaKedves Olvasóink!
 
Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2024. június 6-ától a Lövölde téren található kölcsönző automata segítségével is kölcsönözhetnek könyveket könyvtárunkból!
 
Mit kell tudni a Lockerről?
 
A Locker egy könyvkiadó automata, ami már létező szolgáltatása a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak. Eddig a FSZEK Soroksári Könyvtárnak és a FSZEK Körúti Könyvtárnak volt könyvszekrénye, de Budapesten a Lövölde téri locker az első közterületen álló könyvtári könyvszekrény, ami a nap 24 órájában lehetőséget biztosít az olvasóknak arra, hogy a FSZEK Körúti Könyvtárából előjegyzett könyveket átvegyék, illetve, ha van üres boksz olyan könyveket is betehetnek oda, melyeket a Körúti Könyvtárból kölcsönöztek.   
 
Mikortól él a szolgáltatás?
 
2024. június 6-tól működik a szolgáltatás a FSZEK Körúti Könyvtárának beiratkozott olvasói számára.
Az előjegyzés díja 300 Ft, amit távfizetéssel lehet kiegyenlíteni.
 
Hogy kell könyvet kérni a lockerbe?
 
Mint ahogy már eddig is megszokták Olvasóink, a katalóguson keresztül igényelhetnek előjegyzett könyveket, átvételi pontnak a 1068 Lövölde tér, locker mezőt kell kiválasztani.
A könyvtártól az Olvasó először emailt kap, miszerint beérkezett az előjegyzett könyv, de a Lövölde térre csak akkor érdemes elindulni, ha a lockertől is kap levelet az olvasó, ami tartalmazza az átvételre váró könyvek címét és a bokszot nyitó egyszer használatos kódot. A könyvszekrény az érvényes olvasójegyen található vonalkód beolvasásával is nyitható.
 
Hogy kell könyvet visszaadni a Lockerbe?
 
Ha van üres boksz, az olvasók a korábban kölcsönzött könyveket betehetik oda, de ez nem jelenti azt, hogy automatikusan lekerülnek a könyvek az olvasók nevéről, ez csak és kizárólag akkor történik meg, amikor a Körúti Könyvtár könyvtárosai manuálisan visszaveszik a könyveket az adatbázisban. Mivel a Lockerbe a könyvtárosok csak munkaidőben helyeznek el könyvet, visszavételre is csak ekkor van lehetőség, ezért ajánlatos a lejárat előtt 2-3 nappal a lockerbe tenni a könyvet, hogy ne keletkezzen késedelmi díj.
 
Az olvasójegy beolvasásával és a jelszó beírásával - ami alapesetben a születési hónap, nap 4 számjegye - először a Felhasználói fiók gombra kell kattintani, majd a Könyv visszaszolgáltatás menüpontra. A kinyíló fiókba kell a könyvet behelyezni.  
 
Fontos, hogy minden esetben csukják be a boksz ajtaját!
 
Bízunk benne, hogy az új szolgáltatást hamar megkedvelik az olvasók!
 
A 2024. június 6-ai átadón jelen volt Soproni Tamás Terézváros polgármestere, Niedermüller Péter Erzsébetváros polgármestere, Miyazaki Jun Terézváros alpolgármestere, Szücs Balázs Erzsébetváros alpolgármestere. Köszöntőt mondott Kovácsné Koreny Ágnes a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója. 
 
A Locker-szolgáltatás a terézvárosi és erzsébetvárosi önkormányzat hozzájárulásával valósulhat meg. A könyvmegálló gyártója és kivitelezője a Smartfreq Kft. volt.
 
Az átadáson készült fényképek a piros könyvszekrénnyel
Az átadáson készült fényképek (galéria)
Az átadáson készült fényképek a piros könyvszekrénnyel Az átadáson készült fényképek a piros könyvszekrénnyel Az átadáson készült fényképek a piros könyvszekrénnyel Az átadáson készült fényképek a piros könyvszekrénnyel Az átadáson készült fényképek a piros könyvszekrénnyel Az átadáson készült fényképek a piros könyvszekrénnyel Az átadáson készült fényképek a piros könyvszekrénnyel Az átadáson készült fényképek a piros könyvszekrénnyel Az átadáson készült fényképek a piros könyvszekrénnyel Az átadáson készült fényképek a piros könyvszekrénnyel Az átadáson készült fényképek a piros könyvszekrénnyel Az átadáson készült fényképek a piros könyvszekrénnyel
Fotók: Berecz Valter/Képszerkesztőség
Információ

Körúti Könyvtár

1066 Budapest, Teréz körút 2-4.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: fszek0601@fszek.hu
Telefonszám:
06 1 322 6656
Vezető: Kuczkó Andrea
könyvtárvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 5.400 Ft
6 hónapra: 4.100 Ft
3 hónapra: 3.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online