Ezt a cikket 2023. 09. 13 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szonáták hegedűre és zongorára

 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Időpont:  2023. szeptember 13. (szerda) 18 óra
 
 
Műsor:
Mozart: e-moll szonáta, KV. 304
Schubert: g-moll szonatina, Op.137/3
Beethoven: G-dur szonáta, Op. 96
 
Közreműködik:
Frideczky Katalin (zongora)
Lezsák Zsófia (hegedű)
 
Frideczky Katalin 1974-ben végzett a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia zongora szakán, Hernádi Lajos osztályában. 1974–76 között a szentpétervári Rimszkij-Korszakov Konzervatórium ösztöndíjas gyakornoka volt. 1984 óta a budapesti Bartók-konzervatórium zongoratanára, korrepetitora. Kamaraművészként korábban föllépett Büki Mátyás hegedűművésszel, Sándor Anna csellóművésszel. Jelenlegi partnere Lezsák Zsófia, a Budapesti Fesztiválzenekar hegedűművésze. A zene mellett szépirodalmi tevékenységet is folytat. Hét önálló prózakötete jelent meg. Az Irodalmi Jelen Próza-díjasa.
 
Lezsák Zsófia 1971-ben született Budapesten. Hatévesen kezdett hegedülni Szirom Arankánál,majd a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Dénes Lászlónál folytatatta hangszeres tanulmányait. Főiskolás éveiben Répássy Györgyi osztályában tanult,
majd 1994-ben vette át kamaraművész-tanári diplomáját. Részt vett Zsigmondy Dénes, Rolla János és Rados Ferenc mesterkurzusain. Az 1985-ben alakult Erkel Ferenc Kamarazenekar szekund szólamvezetője és a 2014 óta működő Grassalkovich vonósnégyes elsőhegedűse. 2001-ben felvételt nyert a Budapesti Fesztiválzenekarba,melynek tagjaként számos budapesti és külföldi koncerten játszott. A zenekari munka mellett jelenleg is több kamarazenei produkció résztvevője,valamint a budapesti Rácz Aladár Zeneiskola egyik hegedűtanára.
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook-oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
Fotó: a fellépők, FSZEK
Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
osztályvezető
Beiratkozás
Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
400 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1.650 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 7.800 Ft
6 hónapra: 5.400 Ft
3 hónapra: 4.000 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 10.000 Ft
6 hónapra: 7.700 Ft

Kedvezmények
Online