Továbbra is elérhető a Könyvtár otthonról szolgáltatás

Továbbra is elérhető a Könyvtár otthonról szolgáltatás, melynek keretében tájékoztató könyvtárosaink a következőkkel állnak olvasóink rendelkezésére:

  • távoli, otthonról is elérhető adatbázisok használatában való technikai segítségnyújtás;
  • online hazai és nemzetközi tartalmak felkutatása;
  • hiteles információk azonosítása;
  • tartalom közvetítése elektronikusan, a szerzői jog által biztosított lehetőségek szerint;
  • szakdolgozatok, publikációk irodalomjegyzékeinek, összeállítása, pontosítása
  • idézet-, illetve forráskeresés.

Kell-e fizetnem érte?
Az információszolgáltatás ingyenes.

Hová fordulhatok kérdéseimmel?
Munkatársaink hétfőtől péntekig 10-től 20 óráig, szombaton 10-16 óráig telefonon a +36 1 411 5019 számon, valamint Skype-on a 'Központi Könyvtár FSZEK' néven várják hívásaikat. E-mailben az info@fszek.hu címen vagyunk elérhetők. A kérdéseket, a témától, a kérdés összetettségétől függően igyekszünk 1 munkanapon belül megválaszolni.

Továbbra is működik a tovabbtanulas@fszek.hu email-címünk is, ahol magyar és külföldi - elsősorban angol - továbbtanulással kapcsolatos kérdésekre válaszolunk.

Fontos tudni

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár számos adatbázis, online szolgáltatás előfizetője, közvetítője, ezekről ide kattintva tájékozódhatnak. Az adatbázisok egy része a szolgáltatókkal kötött szerződésünk alapján beiratkozott olvasóink számára folyamatosan elérhető otthonról is.

Érvényes olvasójeggyel rendelkező olvasóink számára az adatbázis-használat szolgáltatás díjmentes. A szükséges beállításokról ide kattintva tájékozódhatnak.

A Könyvtár ugyanakkor azokra is gondol, akik nem rendelkeznek kölcsönzőjeggyel, de a járványhelyzet időszakában szeretnék az adatbázisokat otthonukból használni. Ők egy online regisztrációt követően, kedvezményesen, egy könyvtári napijegy áráért 30 napra érvényes virtuális jegyet válthatnak. A virtuális olvasójegyhez kapcsolódó ún. online olvasói státusz kizárólag az adatbázisok távoli elérésére jogosít. (Az elérhető adatbázisok körének változtatási jogát fenntartjuk.)

Online olvasói státuszát ide kattintva egy űrlap kitöltésével kezdeményezheti. A 30 napos szolgáltatás díja 1100 Ft. A virtuális jegy a díj befizetését követően, az aktiválástól számított 30 napig érvényes, azt követően az űrlap újbóli kitöltésével megújítható.

A beérkező űrlapokat munkatársaink hétköznapokon 10 és 20 óra között dolgozzák fel, a megadott e-mail-címre visszaigazoló levelet küldenek. Kérjük, postaládájában ellenőrizze a levélszemét (spam) mappát is, mivel előfordulhat, hogy a visszaigazoló levél oda érkezik. A regisztrációt követően a szolgáltatási díjat a könyvtártól kapott visszaigazoló levélben szereplő adatokkal honlapunk távszolgáltatási felületén bejelentkezve kizárólag távfizetéssel, a SimplePay fizetési rendszer segítségével rendezheti. Az adatbázisok elérésére csak ezt követően lesz lehetősége.

Információ

Zenei Gyűjtemény

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: zene@fszek.hu, zenei.konyvtarkozi@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 411-5011
Vezető: Bándoli Katalin
Beiratkozás

Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
200 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1100 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 6600 Ft
6 hónapra: 4600 Ft
3 hónapra: 3300 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 9500 Ft
6 hónapra: 6600 Ft

Kedvezmények

Online