Múzsák a Duna partján – Kalandozások a magyar billentyűs muzsika történetében II.

Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, 1088 Budapest, Ötpacsirta utca 4.
 
Időpont: 2024. október 15., 18 óra
 
Csabay Domonkos
 
Múzsák a Duna partján. Beethoven és Bihari, színházak és szalonok Napóleon korának Magyarországán. (Kalandozások a magyar billentyűs muzsika történetében - II. rész)
 
1812. február 9-én nagy nap virradt Pestre: az újonnan megépült Német Színház ünnepélyes átadására készülődött a város polgársága. A fényes ceremóniához a zenét maga Beethoven szolgáltatta, aki még a hírneves prímás, Bihari dallamait is felhasználta művéhez, hogy "nagybajuszú magyarjainak"- ahogy egy levelében írta- kedvében járjon. A Kalandozások sorozat második részében megelevenedik ez a jeles nap csakúgy, mint a nagy mester más magyarországi felkérései és utazásai, valamint magyar kortársainak munkái. A budai várban bemutatott kürt-zongora szonáta előadásában Csabay László működik közre
 
Csabay Domonkos Junior Prima díjas zongoraművész, a Zeneakadémia doktorandusza, a győri Széchenyi Egyetem Művészeti Karának oktatója. A londoni Royal College of Music ösztöndíjasaként számos eredményt ért el külföldön mint szólista és kamarazenész, de a magyar közönség a 2021-es budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen is hallhatta, ahol különdíjban részesült.
 
A program a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg.
 
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.
 
Fotó: a fellépő