Ezt a cikket 2022. 01. 12 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gonda János-emlékest: zene + szó

 
Helyszín: FSZEK Ötpacsirta Szalon, Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.
 
Időpont: 2022. január 11. (kedd) 18 óra
 
Január 11-én lenne 90 éves Gonda János jazzmuzsikus, Széchenyi- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, zeneszerző, főiskolai tanár. Az emlékest a sokoldalú művész és pedagógus munkásságát idézi fel zenével és beszélgetéssel, melynek résztvevői a hazai jazz- és művészeti élet kiválóságai. Gonda János halála előtt a FSZEK Zenei Gyűjteménynek adományozta kéziratokból, kottákból, könyvekből, hanglemezekből, zenei hang- és videofelvételekből álló hagyatékát, mely a jövőben könyvtárunkban fokozatosan kutathatóvá, közkinccsé válik. Estünk e gazdag hagyaték szellemi birtokbavételének első állomása is.
 
Zenél és beszélget:
Oláh Kálmán – László Attila
Sárik Péter – Berki Tamás
Binder Károly – Borbély Mihály
Bágyi Balázs
 
Beszélget: Köllő Miklós, Berkes Balázs, Berki Tamás
 
Az est házigazdái: Gonda Péter, Bándoli Katalin
 
A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze.
A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.
A rendezvényen a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kizárólag védett személyek vehetnek részt, illetve a 18 év alatti védett felnőtt kíséretében. Védettségi igazolvány és szájmaszk szükséges.
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.
 
(Fotó: Gonda János)