Ezt a cikket 2021. 08. 27 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Saint-Saëns + Szymanowski : CESQ / Bábel / Győri

2021. augusztus 26. (csütörtök) 18:00 óra

FSZEK Zenei Gyűjtemény (Budapest VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4., jó idő esetén az épület kertjében)

Fénykép a Central European String Quartet CESQ egy korábbi koncertjéről.

Műsor:

  • Saint-Saëns: Fantázia hegedűre és hárfára, op. 124
  • Saint-Saëns: Románc fuvolára és hárfára, op. 37
  • Szymanowski: 2. vonósnégyes, op. 56
  • Saint-Saëns: Fantázia hárfára, op. 95

Közreműködik:
Miranda Liu (hegedű)
Bábel Klára (hárfa)
Győri Noémi (fuvola)
Central European String Quartet: Miranda Liu (hegedű), Kovács Erika (hegedű), Máté Győző (brácsa), Szabó Judit (cselló)

A kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását helyezi középpontba a Miranda Liu hegedűművésznő – Magyarország legfiatalabb koncertmestere – által alapított, idén harmadik alkalommal megrendezett New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál. A fesztivál nyitókoncertje, valamint nagy sikerű Két arckép című sorozatunk folytatása lesz a meghitt, szabadtéri környezetben tartott est, mely egyben tisztelgés Saint-Saëns előtt halálának 100. évfordulóján. A sorozat mindig két zeneszerzőt állít párhuzamba, portrét festve róluk szavakkal és zenével, kamaraműveiken keresztül. Ezúttal Saint-Saëns mellett Szymanowski a főszereplő. A vonósnégyesre, hegedűre, hárfára, illetve fuvolára írt darabok igazi különlegességek.

További információ:
https://nmicmf.com/
https://www.facebook.com/nmicmf
www.instagram.com/nmicmf

Támogatók:
Cadenza Artist Management, Support Excellence, NKA, MMA, Suha Péter Photography

• • • • •

A részvétel szabályai
A szabad téren megtartott programon bárki részt vehet előzetes regisztrációval. Ha az időjárás miatt mégis zárt térbe kerül a program, azon már kizárólag védettséggel rendelkezők vehetnek részt védetségi igazolvánnyal. Maszkviselés nem kötelező. 


Regisztráció

A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges.
Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail címen vagy az (1)-411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést küldünk az ülőhely számának megadásával, a helyfoglalás nem érkezési sorrendben történik. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a koncerten, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.


Képernyőkép a Zenei Gyűjtemény padlet oldaláról, amely a linkre kattintva olvasható.
Ez komoly!
A koncert rendhagyó, nyári kamarasorozatunk utolsó rendezvénye. A sorozat részletes programja kapcsolódó videókkal, kvízekkel, könyvajánlatokkal elérhető Padlet-oldalunkon.

Könyvtár a palotában
A koncert előtt, 17 órától az érdeklődőknek vezetett sétát szervezünk a könyvtár Europa Nostra- és Építészeti Nívódíjjal kitüntetett épületegyüttesében.  A pesti „mágnásfertály” egyik legszebb épülete, az eredetileg főúri magánrezidenciaként szolgáló Wenckheim-palota 90 éve ad otthont a főváros könyvtárának. Az 1889-ben Meinig Artúr tervei alapján épült, majd az ezredfordulón teljes egészében restaurált neobarokk palota a hozzá kapcsolt modern épületszárnyakkal a régi és az új összhangjának különlegesen szép példája.  Ha részt kíván venni a koncert előtt a sétán is, kérjük, a koncertregisztrációs e-mailben (koncertregisztracio@fszek.hu) jelezze ezt.

A koncert  a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre. 
A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

(Fotó: Miranda Liu)