Játék az elemekkel - Családi nap

A Játék az elemekkel című családi napon szombaton délelőtt 11.30 órakor Borbáth Gábor és Borbáth Péter kalandos fizikai kísérletekkel készül tűzön, vízen, földön és levegőben egyaránt. Borbáth Péter különleges története alapján megidézzük a két jóbarátot, Sündört és Nirut. Sündör fényekre kezd vadászni, Niru pedig zajokat gyűjt (Borbáth Péter: Sündör és Niru: Sündör nyomában, Csimota Könyvkiadó, 2015).  A végén pedig közös kórust alakítva ünnepeljük a négy elemet.
14.00 órától a Tánc-Lánc Egyesület által szervezett foglalkozáson a négy elemhez kapcsolódó dalokat, mondókákat ismerhetnek meg a gyerekek, melyeket közben egyszerű ritmushangszerekkel kísérhetnek. Ezáltal megtapasztalhatják a közös zenélés élményét, a dallamból és ritmusból kibontakozó tánc pedig segíti őket a szabad önkifejezésben. A program második felében kézműves foglalkozáson is részt vehetnek az érdeklődők. A zenés-mozgásos foglalkozásokat Harsányi Ildikó vezeti.
 
 
 
Időpont:  2024. október 6. szombat 11.30-12.30 és 14.00-15.00
Helyszín: FSZEK Sárkányos Gyerekkönyvtár, Budapest VIII. kerület, Reviczky u. 1.
Telefonszám: 06 (1) 411-5020
 
A belépés ingyenes. A programokról érdeklődni a csaladinap@fszek.hu e-mail címen lehet (a programokra regisztrációt nem kérünk).
 
A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.  Az adatkezelésről a fszek.hu portálon található információ.
 
A rendezvény az Országos Könyvtári Napok eseménysorozat részeként valósul meg, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

Kép forrása: Fszek