Próbahozzáférés az Oxford University Press adatbázisaihoz

Az adatbázis logója.A világ egyik legnagyobb egyetemi kiadója, az Oxford University Press több adatbázisát időlegesen elérhetővé tette könyvtárunk számára.

A Kiadó küldetésnyilatkozatában ez áll:

"Az Oxford University Pressnél a küldetés világos, közlünk mindent, amit csinálunk: világszínvonalú tudományos és oktatási forrásokat és szolgáltatásokat hozunk létre, és hozzáférhetővé tesszük őket világszerte. Megosztjuk az Egyetem kompromisszumok nélküli követelményeit, a színvonalát és a meghatározó minőségét, valamint az oktatás átalakító erejébe vetett hitét, előmozdítva a fejlődést, felszínre hozva, kihasználva az emberi lehetőségekben rejlő erőt." Forrás: https://global.oup.com/

Az Oxford University Press a világ legnagyobb egyetemi kiadója, 70 nyelven és 190 országban teszi közzé kiadványait.

 

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2021. október 31-ig kapott hozzáférést a következő három adatbázishoz:

Az Oxford Scholarship Online egy hatalmas és gyorsan bővülő könyvtár, amely könnyű hozzáférést biztosít több ezer könyvhöz több tudományterületen.

https://oxford.universitypressscholarship.com/

Az Oxford Handbooks Online a legjobb kézikönyvek kiemelkedő gyűjteménye számos témakörben. Az Oxford tudományos kiadványainak egyik legrangosabb és legsikeresebb vonala a Handbook-sorozat.

https://www.oxfordhandbooks.com/

Az Oxford World’s Classics teljes szövegű könyveket tartalmaz a világirodalomból a XVIII. századtól napjainkig. David Clark, az OUP Akadémiai Osztályának az igazgatója kijelentette: “Az olyan digitális termékek, mint az online OWC-k, lehetővé teszik a kutatás és az oktatás folytatását ezekben a járvány sújtotta időkben.”

https://oxfordworldsclassics.com/

 

A fenti három adatbázis mellett 2021. június 30-ig érhető el az Oxford Journals Collection. Ez a teljes szövegű multidiszciplináris folyóirat-adatbázis több mint 300 magas impakt faktorú tudományos folyóirat 1996 utáni évfolyamaihoz biztosít hozzáférést.

https://academic.oup.com/journals/pages/librarians/collection

 

Használható: kölcsönzésre jogosító jeggyel rendelkező olvasóink számára minden könyvtárban és távolról is elérhető.

 

További információk a Kiadó közösségi oldalain:

Blog: https://blog.oup.com/

Facebook: https://www.facebook.com/

OUPAcademic (Oxford Academic) Youtube csatorna: https://www.youtube.com/channel