Ezt a cikket 2021. 11. 01 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Próbahozzáférés az Oxford University Press adatbázisaihoz

Az adatbázis logója.A világ egyik legnagyobb egyetemi kiadója, az Oxford University Press több adatbázisát időlegesen elérhetővé tette könyvtárunk számára.

A Kiadó küldetésnyilatkozatában ez áll:

"Az Oxford University Pressnél a küldetés világos, közlünk mindent, amit csinálunk: világszínvonalú tudományos és oktatási forrásokat és szolgáltatásokat hozunk létre, és hozzáférhetővé tesszük őket világszerte. Megosztjuk az Egyetem kompromisszumok nélküli követelményeit, a színvonalát és a meghatározó minőségét, valamint az oktatás átalakító erejébe vetett hitét, előmozdítva a fejlődést, felszínre hozva, kihasználva az emberi lehetőségekben rejlő erőt." Forrás: https://global.oup.com/

Az Oxford University Press a világ legnagyobb egyetemi kiadója, 70 nyelven és 190 országban teszi közzé kiadványait.

 

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2021. október 31-ig kapott hozzáférést a következő három adatbázishoz:

Az Oxford Scholarship Online egy hatalmas és gyorsan bővülő könyvtár, amely könnyű hozzáférést biztosít több ezer könyvhöz több tudományterületen.

https://oxford.universitypressscholarship.com/

Az Oxford Handbooks Online a legjobb kézikönyvek kiemelkedő gyűjteménye számos témakörben. Az Oxford tudományos kiadványainak egyik legrangosabb és legsikeresebb vonala a Handbook-sorozat.

https://www.oxfordhandbooks.com/

Az Oxford World’s Classics teljes szövegű könyveket tartalmaz a világirodalomból a XVIII. századtól napjainkig. David Clark, az OUP Akadémiai Osztályának az igazgatója kijelentette: “Az olyan digitális termékek, mint az online OWC-k, lehetővé teszik a kutatás és az oktatás folytatását ezekben a járvány sújtotta időkben.”

https://oxfordworldsclassics.com/

 

A fenti három adatbázis mellett 2021. június 30-ig érhető el az Oxford Journals Collection. Ez a teljes szövegű multidiszciplináris folyóirat-adatbázis több mint 300 magas impakt faktorú tudományos folyóirat 1996 utáni évfolyamaihoz biztosít hozzáférést.

https://academic.oup.com/journals/pages/librarians/collection

 

Használható: kölcsönzésre jogosító jeggyel rendelkező olvasóink számára minden könyvtárban és távolról is elérhető.

 

További információk a Kiadó közösségi oldalain:

Blog: https://blog.oup.com/

Facebook: https://www.facebook.com/

OUPAcademic (Oxford Academic) Youtube csatorna: https://www.youtube.com/channel