Ezt a cikket 2021. 09. 21 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megújul a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye

A beruházás eredménye, hogy a Központi Könyvtár 8. szintjén kialakított korszerű, igényes környezetben és az eddigieknél nagyobb alapterületen vehetők majd igénybe a Zenei Gyűjtemény szolgáltatásai.

A fejlesztés utolsó fázisában zajlik a Zenei Gyűjtemény költöztetése végleges helyére, emiatt a Gyűjtemény állományából 2021. augusztus 23-tól szeptember 21-ig nem lehet kölcsönözni, a művekre előjegyzést kérni és a helyben nyújtott szolgáltatásai is szünetelnek. Az időszak alatt a Zenei Gyűjtemény állományából kikölcsönzött művek visszaadására a Központi Könyvtár földszinti kölcsönzőpultjánál nyitvatartási időben folyamatos lehetőséget biztosítunk.

Szöveges illusztráció: megújul a Zenei Gyűjtemény

A Zenei Gyűjtemény új helyén 2021. szeptember 22-től várja majd használóit.

A Központi Könyvtár egyéb szolgáltatásai a költöztetés alatt zavartalanul használhatók.

A program része az is, hogy a szomszédos Pálffy-palotában (Ötpacsirta u. 4.) kulturális közösségi rendezvénytér került kialakításra. Az Ötpacsirta Szalon változatos, interaktív programokat kínál, többek között koncerteket, ismeretterjesztő előadásokat és irodalmi programokat. Az első eseményekre az Ez komoly! című nyári koncertsorozat keretében kerül sor, ezekről itt található bővebb információ.

Kép: Canva & FSZEK