Ezt a cikket 2022. 01. 18 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A felvételi tájékoztató és személyes tájékoztatás

Összefoglaló az Educatio kiállításról

A hétvégén, szombaton zárul a Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, a Hungexpo területén. Az idén nem csak online elérhetőséggel, hanem személyesen is követhetőek a kiállítás programjai. A két színpadon a jelentkezési tudnivalóktól kezdve, az egészségügyi termékfejlesztésekről, az új tudományos területeken való drónalkalmazásokig hallgathatóak előadások élőben és online is.  

A kiállítás bejárata az érkező résztvevőkkelForrás: FSZEK saját kép

A helyszínen a hazai és külföldi felsőoktatási intézmények, tankönyvkiadók, nyelviskolák, szakképző intézmények mutatkoznak be. A felvételi előtt álló diákok személyesen is kérdezhetnek az oktatási intézetek képviselőitől, és persze játékos teszteket, próbavizsgákat is kipróbálhatnak, és érdekes ajándékokat nyerhetnek.  

A háromnapos oktatási seregszemlén tavaly már közel 200 kiállító és több mint 50 000 látogató vett részt, a pályaválasztókat 50 felsőoktatási intézmény oktatói és hallgatói látták el információkkal a képzésekről, a szokásokról, a kollégiumi elhelyezésről, de akár a tanulmányokat követő jövőképről is.   

előadásról készült fotó a kiállításon

Forrás: FSZEK saját kép

Azok az érdeklődők, akik a hétvégén még kilátogatnak a kiállításra, előtte mindenképpen olvassák el a belépési feltételeket: "5 dolog, amit semmiképp se felejts el, mielőtt eljössz hozzánk! " - melyek az Educatio honlapján, vagy Facebook oldalán olvashatóak.  

A felvételiről tájékoztatók és az eljárással kapcsolatos legfrissebb hírek a központi felvételi portálon, a felvi.hu  és az Eduline hírportálon olvashatóak. A felvételivel kapcsolatos tudnivalók és a képzéseket bemutató leírások magán az egyetemek oldalain is megtalálhatóak. 

Ne feledjék, a szeptemberben induló képzésekre február 15-e a határidő s több egyetem is rendez még online vagy az  egyetemen szerveződő nyílt napokat. Ezeken az alkalmakon jobban megismerhetőek a képző intézetek képzései, szolgáltatásai és juttatásai. Ezekről a programokról az adott egyetem honlapján lehet tájékozódni. 

5 dolog, amire ügyelj a jelentkezéskor

Felvételi eljárások és határidők