Ezt a cikket 2022. 02. 01 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Designing for the Planet: a British Council programja

A Design Thinking képzésről 

A Biritish Council magyarországi irodájának képzése azoknak a fiataloknak szól elsősorban, akiket nem csak érdekel a tervezői gondolkodás, de úgy érzik, valamit tennének is egy fenntarthatóbb világ létrejöttéért. 

tengerparti háttérrel iroda melyben egy férfi és egy nő terveken dolgoznak Forrás: CANVA

A négyalkalmas Design Thinking képzésre 16 és 35 év közötti fiatalok jelentkezését várják. A programban résztvevők olyan szociális és kreatív készségeket fejlesztenek majd, mint a vállalkozói készség, a kritikai gondolkodás és a vizuális kommunikáció. A tervek szerint a résztvevők 3-5 fős csapatokban fognak dolgozni olyan termékek és szolgáltatások létrehozásán, amelyek az azonosított problémákra válaszolnak. A lehetséges témák a divat, az étel, víz, városi zöld, de lehet önálló hozott témával is dolgozni.  A csapatokat mentorok segítik majd és a programot egy pitch esemény zárja, ahol egy szakértőkből álló zsűri ad visszajelzést és választja ki a legjobb ötleteket. 

A részvétel ingyenes, de a helyek száma limitált.   

Jelentkezni az online regisztrációs lap kitöltésével lehet 2022. január 30. éjfélig. 

A tanfolyam részletes leírása megtalálható a British Council honlapján.