Ezt a cikket 2021. 07. 30 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ingyenes e-magazin és személyes konzultációs lehetőség az amerikai továbbtanulásról

A “Study in the USA” magazin új számáról, melynek továbbtanulással foglalkozó híreiről az "EducationUSA" Központokban személyesen is érdeklődhetnek a továbbtanulni szándékozó diákok.

Megjelent és ingyenesen elérhető, letölthető a “Study in USA”  amerikai felsőoktatási továbbtanulással és ösztöndíjakkal foglalkozó e- magazin legfrissebb száma. 

Letölthető: Study in the USA - Global edition 

Fotók amerikai egyetemekről.

Forrás: CANVA

”Study in USA” tanácsadó központi irodái a világban az USA nagykövetségein és különféle partnerintézményekben, pl: egyetemeken, találhatóak ehhez a partnerhálózathoz tartoznak a Fulbright Bizottságok is. 

Magyarországon már évek óta együtt működik a budapesti  “Fulbright Bizottság" és "EducationUSA" Tanulmányi Tanácsadó Központ. A vidéki városokban néhány úgynevezett "American Corner" található, melyek személyes konzultációs lehetőséget is kínálnak azoknak, akik az Egyesült Államokban szeretnék tanulmányaikat folytatni, alap, posztgraduális vagy doktori szinten.      

Az “EducationUSA” irodák referenciakönyvtárral, amerikai egyetemi katalógusgyűjteménnyel és más segédanyagok segítségével átfogó információforrást nyújtanak az USA felsőoktatásáról. 

Budapesti iroda: 
Fulbright EducationUSA - Advising Center 
BME / PPKE Z : 1111 Budapest 
Bertalan Lajos u. 2. IX. em. 902 ajtó 
http://www.fulbright.hu/educationusa
http://www.educationusa.hu
Tel.: (+36-1) 462-8050 
Fax: (+36-1) 252-0266 
E-mail: EducationUSA@fulbright.hu 

Vidék irodák: 
Továbbtanulási információkkal foglakozó “American Corner”-k vagyis információs pontok, irodák működnek még Debrecenben, Pécsen, Veszprémben és Szegeden is, melyek elérhetősége:  
Official EducationUSA Advising Centers in Hungary: 
https://www.fulbright.hu/other-centers/

Forrás: https://www.fulbright.hu/educationusa/