Ezt a cikket 2022. 01. 01 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elérhető a Gale Reference Complete adatbázis!

Az adatbázis logója.Az EISZ Nemzeti Program könyvtárunknak 2021. december 31-ig elérést biztosít a Gale Reference Complete adatbázishoz.

A Gale Reference Complete gyűjtemény kiváló minőségű, hiteles tartalmakat kínál több mint 28 000 folyóiratból, 1,5 millió tételnyi irodalomkritikai és teljes szövegű irodalmi alkotásból, valamint 4000 Gale e-könyvkötetből és a világ nagy könyvtáraiból származó több mint 13 millió oldal ritka elsődleges forrásból a hallgatók tanulásának elősegítése és a megfelelő kutatási eredmények elérésének az érdekében.

Tartalmazza a könyvtár által már korábban is megrendelt irodalmi adatbázisokat és e-könyveket, illetve új tartalmak a Gale Academic One File, a Gale General One File, a Gale One File News és a Gale Archives Unbound avagy a Gale Primary Sources.

A keresztkeresésnek (cross search) köszönhetően egyszerre az összes adatbázisban lehet keresni. Összetett keresés esetén lehet szűkíteni teljes szövegre, lektorált folyóiratokra és képeket tartalmazó dokumentumokra. Összetett keresésnél látható, hogy az adott keresési mező milyen találatokat ad. A találatokat relevancia, legújabbak és legkorábbiak szerint lehet sorba rendezni.

Használható: kölcsönzésre jogosító jeggyel rendelkező olvasóink számára minden könyvtárban és távolról is elérhető.

Elérhető: link.gale.com/