Ezt a cikket 2021. 09. 23 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Virágokról, fűről, fáról - Szigeti Zoltán könyvbemutatója a Budafoki Könyvtárban

Szigeti Zoltán Virágokról, fűről, fáról című könyvének borítója

Fotó: FSZEK

Időpont: 2021. szeptember 22., szerda, 17:30
Helyszín: FSZEK Budafoki Könyvtár
1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 30.

Néhány hónapja jelent meg a növénybiológus szerző érdeklődő gyerekeknek és felnőtteknek írt második ismeretterjesztő kötete Virágokról, fűről, fáról címmel, amiben 15 színes írás olvasható a növények életének érdekességeiről.Néhány fejezet címe jelzi a témákat: Magról magra; Törpék és óriások; A vizek zöldje; Fűben, fában orvosság, A túlélés bajnokai, Fák, virágok melege, Nem félünk, de védekezünk, Méregzsákok; Növényi babonaságok; Növények stresszben; Fák a városban. A könyv, amelynek kivitele a kerületünkben működő Pytheas Könyvmanufaktura munkáját dicséri, 72 oldal terjedelmű és sok-sok színes fotóval készült. A bemutatón szólunk a múlt évben megjelent Beszélsz te növényül? című, előző kötetről is, melynek tavaly őszre tervezett bemutatóját a COVID járvány „elvitte”.

Találkozónkon a kötetek megvásárolhatók, s kérésre a szerző dedikál is.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

A részvétel szabályai:
A programon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a fszek2203@fszek.hu e-mail címen a résztvevők számának megadásával. A sikeres regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. A regisztációhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató itt olvasható.

A rendezvényen védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek vehetnek részt!

A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó/videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

Cikk főkép forrása: flickr.com