Ezt a cikket 2021. 09. 28 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bartos Mihály: Múzsák csókja

Klauzál Gábor Társaság logója

Fotó: Klauzál Gábor Társaság

Szeretettel hívjuk az érdeklődőket A Klauzál Gábor Társaság saját kiadásában megjelentetett könyvsorozata 4. köteteként Múzsák csókja / Szirmok és levelek a Klauzál család művészi koszorújára címmel Bartos Mihály könyvének bemutatójára.

 

Időpont: 2021. szeptember 27., (hétfő) 17:30
Helyszín: FSZEK Budafoki Könyvtár, 1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 30.

A bemutatót megnyitja: Glattfelder Tamás a Klauzál Gábor Társaság elnöke.

A szerzővel beszélget: Horváth Miklós újságíró, a Klauzál Gábor Társaság alapító tagja.

10 év szünet után elkészült a Klauzál Gábor Társaság saját könyvkiadásának legújabb, immáron negyedik kötete, a sorozat eddigi könyveit kiadó Pytheas Könyvkiadó gondozásában, 100 példányban. Könyvsorozatunk eddig megjelent kötetei (Klauzál Gábor Társaság):

(2008): KLAUZÁL GÁBOR / az első magyar kereskedelemügyi miniszter és közgazdasági reformküzdelmeink (78 old.)

(2009): KLAUZÁL GÁBOR / Iratok, beszédek, megemlékezések (110 old.)

(2011): KORIZMICS LÁSZLÓ / Levelek a szőlőből (157 old.)

(2021): MÚZSÁK CSÓKJA / Szirmok és levelek a Klauzál család művészi koszorújára (336 old.)

 

A közel húsz színes fotóval illusztrált legújabb kötet tizenkét fő fejezetében a szerző egyedi látásmódján keresztül ismerhetjük meg a Klauzál-család ismert, kevésbé ismert és eddig egyáltalán nem ismert tizenkét tagját (Klauzál Gábort, testvérbátyját Imrét, első és második feleségét: Prezetska Máriát és Schmidt Emmát, fiát: ifj. Klauzál Gábort és menyét Degré Katalint, lányait: Klauzál Emmát és Klauzál Máriát, végül egyetlen unokáját: lifj. Klauzál Gábort)...

 

A részvétel szabályai:
A programon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a fszek2203@fszek.hu  e-mail címen a résztvevők számának megadásával. A sikeres regisztrációról visszajelzést küldünk. Kérjük, ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. A regisztációhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató itt olvasható.

A rendezvényen védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek vehetnek részt!

A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó/videofelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy Facebook oldalán közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban tiltakozhat az arcmása közzététele ellen.

Cikk-főkép forrása: https://www.facebook.com/KlauzalGaborTarsasag