Ezt a cikket 2021. 09. 01 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

215 East 82nd St – Eszes Judit kiállítása

A kiállítás egyik fényképe, melyen egy fa mögött magasodó felhőkarcoló látható.Eszes Judit New York-ról szóló fotókiállítását 2021. augusztus végéig tekinthetik meg nyitvatartási időnkben! 

Kiállítónk bemutatkozásából idézünk: 

"2017 és 2019 között másfél éven keresztül dolgoztam New Yorkban az Amerikai Magyar Könyvtár és Történelmi Társulat munkatársaként. A könyvtár címét – 215 East 82nd St - választottam a fotókiállításom címének is, tisztelegve az 1955 óta működő intézmény előtt. A magyar nyelvű irodalom New York-i központjaként és a helyi magyar diaszpóra közösségi és kulturális bázisaként, különleges hangulatával és változatos látogatókörével a könyvtár számomra is inspirációt adott. New York-i sétáim során igyekeztem olyan pillanatokat kiragadni a város életéből fényképezőgépemmel, amelyek a sokak számára már ismerős helyszínek ábrázolása mellett a hétköznapi pillanatok hangulatát is visszaadják. New York hálás fotótéma, a város állandó és sokszor kaotikusnak tűnő lüktetéséből adódóan a kompozícióalkotás lehetőségei rendkívül sokszínűek. Akkor kezdtem igazán otthon érezni magam ebben a városban, amikor sikerült megtalálnom azokat a csendes és nyugodt helyszíneket és pillanatokat, amelyek lehetővé tették az elmélyülést, a néma szemlélődést, amelyek segítettek egyensúlyba hozni az intenzív környezeti hatások és a felgyorsult életritmus következményeként megbillenő belső harmóniát. A magyar könyvtár is azon nyugodt szigetek egyike volt számomra, ahol megtapasztalhattam az otthonokra jellemző békét és biztonságot."

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Fénykép a kiállítótérről, a falra rögzített fotókkal.

Fotó: FSZEK