Ezt a cikket 2021. 11. 01 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Galéria 18 - Lovranits Júlia Villő kiállítása

Mesék a természetről - Meseíró pályázatunk zsűrielnöke, Lovranits Júlia Villő meseszép alkotásai színesítik a Galéria 18-at, könyvtárunk emeleti galériáját!
 
fénykép a galériáról
 
“Lovranits Júlia vagyok, a Könyvmolyképző Kiadó szerzője, eddig hat könyv írója, biológus és mesemondó.
 
…manók, tündérek, madarak, virágok… A természet és a belső mesevilág mindig segít túlélni számomra, ráadásul derűvel túlélni a nehéz időszakokat. Ha hallgatom a belső zeném, akkor jönnek a képek, a képekhez sokszor mesék is születnek. Szeretem a tüzet és a vizet. A tűzzománc, olvasztott üveg és az itt látható akvarellek készítése is megnyugtat, harmóniába hoz önmagammal.
 
Szeretettel ajánlom gyermek és felnőtt olvasóim számára is az akvarellt, a friss színek, a vonalakkal és pacákkal való játék semmihez sem fogható szabadidős tevékenység. Érdemes jó eszközöket választani, vastag, valódi akvarellpapírt, anilinfestéket, akvarell ceruzákat, illetve egy nagy adag bátorságot: nem kell nagy könyvben megírt szabályokat követni, akár keverje az ember a képen a filcrajzot a festékkel, ceruzával. A lényeg a boldogság, amit ad.”

A kiállítás plakátja
 
Képek és plakát: FSZEK