Ezt a cikket 2022. 05. 29 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

40 évesek lettünk

Plakátok a programsorozatról

Negyven évvel ezelőtt, 1982. május 28-án nyitotta meg kapuit könyvtárunk, melynek történetéről részletesen itt olvashatnak. A jeles évfordulót egy programsorozattal ünnepeljük 2022. május 25-28-ig.

Az ünnep alkalmából gyermekrajzpályázatot hirdetünk legkedvesebb könyvem témában. A rajzokat személyesen, 2022. május 20-ig várjuk, maximum A4-es méretben. Egész nyáron át megtekinthető kiállítás nyílik a legszebb alkotásokból könyvtárunk 40. születésnapján, 2022. május 28-án 10 órakor. A legügyesebb alkotók jutalomban részesülnek. A rajzokon kérjük a nevet, életkort és a kedvenc könyv címét feltüntetni.

2022. május 25-én, 18.00 órakor Kósa Ildikó idegenvezető tart előadást Egyiptom ismert és kevésbé ismert látnivalóiról. Egyiptom nem csupán kedvelt üdülőhely, hanem az emberi kultúra bölcsője. Ez az ország mindig is egyet jelentett az ősi tudással, misztikummal, rendkívüli épületekkel, a ködbe burkolódzó történelemmel, az időtlenséggel.

Ezen az estén egy kis virtuális utazásra indulunk, melyen a közismert látnivalókon túl a közelmúltban megnyitott, a kevésbé vagy egyáltalán nem ismert helyszínekre fogunk ellátogatni, hiszen Egyiptom sokkal több, mint „csak” a piramisok helyszíne. Bőven van mit felfedezni ebben a különleges országban.

2022. május 27-én, 18.00 órakor Kincsünk a könyvtárban címmel Baráth Zsófia, Borbély Mihály, Ster Erika és Varga Ilona díjazott versmondók klasszikus és kortárs költeményeinkből adnak elő egy válogatást a hozzánk ellátogatóknak.

2022. május 28-án, szombaton 9-14 óráig beiratkozási akció keretében ingyenes negyedéves tagságot biztosítunk látogatóinknak. 10 órakor megnyitjuk a rajzpályázatunkra érkezett művekből kiállításunkat. 

A hozzánk érkezőket kézműves foglalkozással várjuk, ahol korosztálytól függetlenül mindenki megtalálhatja és elkészítheti majd a számára kedves vásárfiát, amely természetesen kötődik a könyvhöz, könyvtárunkhoz.

Ezen a napon nyitjuk meg soron következő vásárunkat használt könyveinkből. Mindössze 200 Ft/kötet áron vásárolhatnak állományból kivont dokumentumainkból.

Sok szeretettel várjuk rendezvényeinken! A részvétel minden esetben ingyenes, de előadásainkon, a kiállításmegnyitón és a kézműves foglalkozáson regisztrációhoz kötött. Regisztrálni lehet személyesen a könyvtárban, a fszek1308@fszek.hu e-mail címen vagy az (1) 340-3309-es telefonszámon.

A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.
 
A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

Plakátok forrása: FSZEK