Szűcs Zsuzsanna szobrász-iparművész kiállítása

INSPIRÁCIÓ

/TÉR-FORMA-REND/

Köszöntőt mond: Dr. Dippold Péter, a FSZEK Központi Könyvtár igazgatója
A kiállítást megnyitja: Csenkey Éva művészettörténész
A kiállítás megtekinthető: 2021. október 7-30-ig a Központi Könyvtár nyitvatartási idejében.

A kiállítás megnnyitóján a érszvétel ingyenes, de regisztrációhoz és védettségi igazolványhoz kötött. Regisztrálni a kktitkar@fszek.hu e-mail címen lehet.

a kiállítás plakátja a cikkben is olvasható információkkal

A térnek és a benne elfoglalt formáknak, plasztikáknak, és azok viszonyrendszerének egymásra hatása foglalkoztat, inspirál a munkám során.
A művészet tapintható valósága, az újabb és újabb megformálási kísérletek keresése meg nem szűnő folyamat, ami önmagából fakadó szükségszerű hajtóerő. A függesztett plasztikák egymásra hatásának a lehetősége foglalkoztat. A kerámia anyagából megformált szobrok, a tér és a műalkotás a formarendek széles tárházát vizsgálva tárul elénk. Ezek együttes hatásmechanizmusa áll, az érdeklődésem középpontjában.
A térben megformált kísérletező szándék jól tetten érhető azok számára, akik ellátogatnak a kiállításra. Ez jelenti azt a formarendet, ami alkotói pályám során sajátosan rám jellemző. A letisztult, erőteljes formák, függesztett lebegő helyzetükkel fejtik ki egyedi összhatásukat, a Wenckheim-palota nagyszerű tereiben.

Szűcs Zsuzsanna
szobrász-iparművészA kiállításmegnyitón készült fényképek a résztvevőkkel és a művészekkel

Fotók: FSZEK

A hagyomány és haladás, tárgyi és szellemi értékek meőrzése és teremtése szakmai program megvalósítását 2021. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

A könyvtárak által szervezett programokon a részvétel ingyenes. A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a könyvtár honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

A regisztrációhoz kötött programokhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.