Ezt a cikket 2021. 07. 31 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Ír Nagykövetség ajándéka a FSZEK olvasóinak

A budapesti Ír Nagykövetség, James Joyce Ulysses és az Ifjúkori önarckép című műveiből 50-50 példányt adományozott a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak.

Az adományozásra azért került sor, mert minden évben június 16-án tartják a Bloomsday-t, ami az ír kultúra egyik legfontosabb napja. Ezen a napon tisztelegnek Írország ismert írója, James Joyce előtt. Az idei Bloomsday alkalmából széleskörű programot indítottak, amelyben mindenkit arra kérnek, hogy olvasson James Joyce könyvet. A „próbáld meg Joyce-t” kampány keretében Írország magyarországi Nagykövetsége június 15-én 100 Joyce-kötetet adományozott a könyvtárnak.


Képek a könyvadomány átadásáról

Fotók: FSZEK

A könyvek ünnepélyes átadására június 15-én a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában került sor, ahol Ronan Gargan nagykövet úrtól és Szegedi Joó Marianna kulturális attasétól dr. Fodor Péter főigazgató vette át az adományt. Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes asszony is.

A Bloomsday-ünnepség magyar vonatkozású különlegessége egyedülálló kapcsolatot jelent Írország és Magyarország között, mivel James Joyce Ulysses című regényének főszereplője, Leopold Bloom magyar származású.

Információ

Lőrinci Nagykönyvtár

1183 Budapest, Thököly út 5.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: fszek1803@fszek.hu​
Telefonszám:
(1) 291-2575
Vezető: Juglné Vilhelm Tünde (könyvtárvezető)
Beiratkozás

Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
200 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1100 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 4600 Ft
6 hónapra: 3500 Ft
3 hónapra: 2500 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 9500 Ft
6 hónapra: 6600 Ft

Kedvezmények

Online