Ezt a cikket 2021. 10. 31 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sikeres Országos Könyvtári Napok a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban

Több ezer embert értek el és minden korosztályt megmozgattak azok a programok és kedvezmények, melyek 2021. október 4-11. között kerültek megrendezésre a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban. Rövid összefoglaló cikkünket olvashatják.

A FSZEK, kifejezve köszönetét a járvány elleni védekezésben közreműködő egészségügyi dolgozóknak, egy szabadon választott könyvtárunkban egy évre szóló ingyenes beiratkozást kínált az Országos Könyvtári Napok hetében számukra, ezt a lehetőséget közel 250-en vették igénybe.

Idén a 2021. október 10-én, Könyves Vasárnap nyitva tartó Központi Könyvtárban, a Kelenföldi Könyvtárban, az Ugocsa utcai Könyvtárban, a  Dagály utcai Könyvtárban, a Lőrinci Nagykönyvtárban ingyenes próbatagságot válthattak az érdeklődők, ezek az olvasójegyek 2021. december 31-ig használhatók. Ezen a napon, a „megbocsátás napján” nem számoltunk fel késedelmi díjat a lejárt határidejű, de még fizetési meghagyás alá nem eső könyvekért, kottákért, térképekért, folyóirat-számokért, hangoskönyvekért, diafilmekért. Többi tagkönyvtárunkban október 11-én hétfőn nyílt meg a próbatagság megváltásának lehetőségére, és a „megbocsátás napjára”. Két nap alatt mintegy 1600 beiratkozót regisztráltunk, bízunk benne, hogy a próbatagság lejáratát követően hosszabb tárvon is a könyvtár használói között tarthatjuk számon új olvasóinkat.

A programokon készült fényképek
Válogatás a programokon készült fényképekből (Galéria)
A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek
Fotók: FSZEK

Az irodalmi programok vendégei között volt Bereményi Géza, Csengeri Zsuzsa, Dragomán György, Halász Margit, Jakobovits Kitti, M. Jankó János, Nyulász Péter, Schäffer Erzsébet, Szabó T. Anna, Telegedi Ágnes és Zolcer János.
Több tagkönyvtárunkban nyíltak kiállítások, alkotásaikkal a Budafoki Fotóklub, Borsodi Imre, Györei Zoltán, Simon M. Veronika, Szintai Katalin, Szűcs Zsuzsanna és Vartapetján Gábor mutatkoztak be. A kiállítások egy része a következő hetekben is látogatható, ezekről a Programjaink menüpontban tájékozódhat.
Volt közösségi élményt erősítő társasjáték Lencse Máté társasjáték-tervezővel, és a méhek csodálatos világát bemutató előadás Demeter Lászlóval. Tudományos hangvételű program is szerepelt a palettán, „A koronavírus társadalmi hatásai” című rendezényen Feischmidt Margit és Zakariás Ildikó tartottak előadást.
Múltidéző előadások kapcsán hallhattuk Kordásné Szász Mónika Sissi tematikájú, és Szunyogh László helytörténész előadásait. Az "Abszolút töri"-sorozat szerzői közül Kiss Judit Ágnes, Wéber Anikó és Mészöly Ágnes, a Budapest múltja – Eltűnt Budapest programon Handler Balázs, Sándor Tibor és Teket Ádám tartottak előadásokat.
A gyerekekről sem feledkeztek el a könyvtárak, így kézműves foglalkozások, játékok mellett Kárász Eszter és az Eszter-lánc Trió, a Batyu Színház, Kontha Nelli és Nyáry Detti bábművészek, Deák Ildikó, Ribizli Bohóc és Tárnok Marica várta a gyerekeket, és Lovranits Júlia Villő kiállítását is megtekinthették.

A programokon készült fényképek
Válogatás a gyermekprogramokon készült fényképekből (Galéria)
A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek A programokon készült fényképek
Fotók: FSZEK

A programjaink felhívásait tartalmazó archív cikkeink ide kattintva érhetők el.

Az idén 16. alkalommal megrendezésre kerülő Országos Könyvtári Napok eseménysorozatára az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében került sor.

Információ

Krúdy Gyula Könyvtár

1033 Budapest, Fő tér 5.
útvonal
Nyitvatartás:

E-mail: fszek0307@fszek.hu
Telefonszám:
(1) 368-8476
Vezető: Varró Erika
könyvtárvezető
Beiratkozás

Regisztráció természetes és jogi személyeknek:
ingyenes / 12 hónap
Regisztrációs olvasójegy adminisztrációs díja:
200 Ft / 12 hónap

Napijegy: 1100 Ft / nap

Adott könyvtár használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 4600 Ft
6 hónapra: 3500 Ft
3 hónapra: 2500 Ft

Minden tagkönyvtár egyidejű használatára jogosító olvasójegy:
12 hónapra: 9500 Ft
6 hónapra: 6600 Ft

Kedvezmények

Online